Zseniális film A világ legrosszabb embere, pedig semmi másról nem szól, csak az életről

Heti filmes-mozis okoskodásunkban ezúttal összesen féltucat filmről mondjuk meg a Véleményünket. Itt a friss a Mozizgatunk!
Kovács M. Norbert

2022. január 26. 22:45

Zseniális film A világ legrosszabb embere, pedig semmi másról nem szól, csak az életről

Ha van film, amiről szinte kizárólag áradozott a kritika és javarészt a közönség is az utóbbi időben, az Joachim Trier A világ legrosszabb embere című 2021-es filmje, amit nagy esélyesnek tartanak az idei Oscaron A legjobb nemzetközi film díjára, de főszereplője, Renate Reinsve már Cannes-ban a legjobb színésznőnek bizonyult. Nem volt kérdés, hogy amint bemutatják Magyarországon, mindketten megnézzük, így is tettünk, és most az adás első felében jól el is mondjuk, miért olyan különleges ez a norvég-francia-svéd-dán film.

 

Gedzo erre a hétre megnézte 

 

Én pedig megnéztem még 

 

Az adásban még egyszer előkerül Galla Miklós, akinek volt nemrég egy érdekes gondolata a James Bond-filmek jövőjével kapcsolatosan, ezt is megbeszéljük. Dumálunk a 4,5 milliárd forint közpénzből, Rákay Philip társírói és produceri közreműködésével készülő, nagyon látványosnak ígért Most vagy soha című Petőfi-filmről, és persze az adás végén elmondjuk a heti premiereket is.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!