Szegedi zenészek és Edebede Bácsi ünnepi hangulatban: a Fool Moon Laár Andrással, Hajdu Klára Szakonyi Milánnal készített dalt az ünnepekre – Itt a Szeged Podcast tizenkilencedik adása!

Hetente jelentkező podcast-sorozatunk friss részében ezúttal nagyon könnyed a téma: friss karácsonyi dalokról beszélgettünk szegedi zenészekkel.

2020. december 11. 22:07

Szegedi zenészek és Edebede Bácsi ünnepi hangulatban: a Fool Moon Laár Andrással, Hajdu Klára Szakonyi Milánnal készített dalt az ünnepekre – Itt a Szeged Podcast tizenkilencedik adása!

A múlt heti adásban annyira komoly és cseppet sem szívderítő dolgokról beszélgettünk Duda Ernővel és Falus Ferenccel, hogy erre a hétre könnyedebb kikapcsolódást ígértünk, ehhez pedig tartjuk magunkat.

Mindjárt itt vannak az ünnepek, amire sokféleképpen lehet készülni, például az egyik ilyen a karácsonyi dalok hallgatása. Karácsonyi dalból viszont rengeteg van, köztük számtalan olyan, amit hiába hallunk az évnek csak ebben a rövid időszakában, már a könyökünkön jön ki, vagy egyszerűen hallgathatatlanul rossz, de persze szerencsére akadnak azért szerethetőek is.

Idén valahogy úgy alakult, hogy időben egymáshoz nagyon közel jelent meg két szegedi vonatkozású ünnepi felvétel is, az egyiket a Fool Moon acappella-együttes készítette Laár Andrással, aki ezúttal nem mint zenész, a KFT tagja, hanem mint Edebedebácsi vett részt a produkcióban. A cseppet sem komoly, sokkal inkább viccnek szánt dal kapcsán Németh Miklóssal, a Fool Moon egyik alapító tagjával beszélgettünk, akitől a többi között azt is megtudtuk, hogy két klipjüket is jelölték egy nemzetközi díjra, valamint hogy mivel lehet kitűnni a nemzetközi acappella-mezőnyből, és hogy miként vészelik át a járványidőszakot. Szóba kerültek továbbá az acappella-trendek és a Pentatonix is.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 019 · 2020.12.11.

 

Aztán a szegedi származású Hajdu Klára jazzénekesnővel beszélgettünk, akik párjával, Szakonyi Milánnal készítették el első magyar nyelvű karácsonyi dalukat, és akit nemrég egy szakmai szavazáson az év énekesnőjének választottak.

Klári a több között azt is elmondta, hogy neki miért más magyarul dalt írni és énekelni, mint angolul, valamint, hogy ezt a rendkívüli járványidőszakot igyekeznek kreatívan kihasználni, és új produkciókkal készülni arra, amikor majd újra a közönség elé állhatnak.

Az adás végén pedig néhány olyan karácsonyi dalt ajánlottunk, amik nem folynak a csapból, és érdemes lehet őket a következő hetekben többször is lejátszani. Itt van például az egyik.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn