Szegeden is egyre kilátástalanabb a vendéglátósok, taxisok, fitnesztermesek helyzete + nagyon furcsán dőlt el a szegedi egyetem jövője: itt a Szeged Podcast huszonhatodik adása!

Közéleti podcast-sorozatunk eddigi leghosszabb adása nem is egy adás, hanem rögtön kettő, de minimum másfél.

2021. január 30. 02:33

Szegeden is egyre kilátástalanabb a vendéglátósok, taxisok, fitnesztermesek helyzete + nagyon furcsán dőlt el a szegedi egyetem jövője: itt a Szeged Podcast huszonhatodik adása!

Csütörtökön bejelentette az Orbán-kormány, hogy február elseje után is minden marad úgy, ahogy eddig: március elsejéig biztosan érvényben lesznek a járványhelyzet miatti korlátozások. A magyarázat nagyjából úgy hangzik, hogy vakcina hiányában minden lazítás további korlátozásokhoz vezetne.

A helyzet nyilván mindenkit megvisel, vannak azonban, akiknek különösen nehéz, és egyre fogytán a türelmük, erejük, lehetőségeik, egyre nehezebben tudnak talpon maradni. Ilyen a vendéglátósok jelentős része, akiknek a nehézségeiről sokat hallunk, beszélünk, vitatkozunk nap mint nap, de nem csak ők azok, akik egyre kilátástalanabb helyzetben vannak.

A Szeged Podcast legfrissebb adásában éppen ezért két éttermi vezető mellett egy fitneszterem-tulajdonossal, valamint az egyik jól ismert, több évtizedes múltú szegedi taxitársaság sofőrjével beszélgettünk arról, őket hogyan érintik a korlátozások, mit szóltak a csütörtöki bejelentéshez, miben bíznak, kapnak-e bármilyen állami segítséget, és önerőből meddig tudnának kitartani.

Az adás során újra és újra szóba került a kormányzati kommunikáció kiszámíthatatlansága, ellentmondásai, a járványkezelés visszásságai is.

Vendégeink voltak:

  • Ferkov Lajos, a Famous – Steak, Burger & More tulajdonosa,
  • Horváth Norbert, a Garden Bistro üzletvezetője,
  • Oláh Miklósné, a Forma 1 Fitnesz tulajdonosa, valamint
  • Fazekas Tamás, a Tempó Taxi taxisofőrje.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 026 · 2021.01.29.

 

A velük való beszélgetés után szinte egy második adás kezdődött: a Szeged.hu főszerkesztőjével, Garai Szakács Lászlóval beszélgettünk a Szegedi Tudományegyetem pénteken délután lezajlott szenátusi üléséről, ahol eléggé furcsa körülmények között szavazták meg az egyetem modellváltását, aminek eredményeként alapítványi fenntartásba kerül az eddig állami intézményként működő SZTE.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn