Szeged Gasztro Könyvéből is az derül ki, hogy ez egy sokszínű, nyitott város – Itt a Szeged Podcast hetedik adása!

Zajlik a könyvhét, megcsinálták a város gasztro könyvét, Bánhidi Bence és még másik hat MOL-Pick Szeged-játékos koronavírusos, egyre súlyosabb a járványhelyzet. Heti podcastünkben ezek mind szóba kerültek.

2020. szeptember 19. 03:07

Szeged Gasztro Könyvéből is az derül ki, hogy ez egy sokszínű, nyitott város – Itt a Szeged Podcast hetedik adása!

Csütörtökön megnyílt a könyvhét, ami már a kilencvenegyedik, és amit júniusban kellett volna megrendezni, csak hát a koronavírus-járvány közbeszólt, és bár ezt most is mondhatták volna a szervezők, de nem, úgy döntöttek, hogy most már megcsinálják. A Dugonics téren vasárnapig zajlanak a programok, de Szegeden összesen három héten át, 26 helyszínen több mint 110 irodalmi, könyves esemény lesz. Ennek kapcsán beszélgettünk Sikaláné Sánta Ildikóval, a Somogyi-könyvtár igazgatójával.

Ezt követően is maradtunk a könyveknél, egész pontosan egynél: a napokban megjelent Szeged Gasztro Könyve, amiben 38 szegedi étterem, cukrászda szerepel rövid történetekkel, receptekkel, és a célja az, hogy mutasson egy jellemző képet a város jelenlegi gasztronómiai kínálatáról. A könyvről Fabó Gergővel, az egyik társszerző beszélgettünk.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 007 · 2020.09.18.

 

Az adás utolsó harmadában pedig a kikerülhetetlen, egyre fokozódó koronavírus-járvány volt a témánk, ami ha unalmas, ha nem, muszáj róla beszélni, hiszen napról napra újabb helyzet elé állít bennünket. Hétfőtől este tizenegykor zárnak a szórakozóhelyek, moziba is már csak maszkban lehet menni, a MOL-Pick Szeged játékosai közül pedig már hétről lehet tudni, hogy elkapta a vírust. Egyről név szerint is, ő Bánhidi Bence, aki csütörtökön posztolt erről a rajongói oldalára.

Az adás végén szokás szerint néhány programot is ajánlunk a hétvégére, de most már azért előtte mindenki csekkolja le, hogy ezeket valóban megtartják-e, hiszen szinte óráról órára mondják vissza az eseményeket.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind