Soha ilyen jó még nem volt a Szedeák, versenyben a szegediek az országtortáért, a vadasparkon kívül is az állatokért dolgozik Veprik Róbert, játékfilmet forgatnak Szegeden – Itt a 41. Szeged Podcast!

Gedzo és Kovács M. Norbert minden héten érdekes, a szegedieket érintő dolgokról beszélget érdekes emberekkel. Most is.

2021. május 14. 22:07

Soha ilyen jó még nem volt a Szedeák, versenyben a szegediek az országtortáért, a vadasparkon kívül is az állatokért dolgozik Veprik Róbert, játékfilmet forgatnak Szegeden – Itt a 41. Szeged Podcast!

A múlt heti, thealteres adásunk nagyot ment, köszönhetően annak, hogy Alföldi Róbert, Balog József és Jászay Tamás fontos és jó dolgokat mondott benne, ebben az új műsorban viszont nem egy témánk van, hanem rögtön négy.

  • Nagyot megy az elmúlt időszakban a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapat, szombaton kezdenek játszani a bajnoki bronzéremért, ennek kapcsán beszélgetünk Méhes Gábor népszerű sportriporterrel, aki nem mellesleg a Szedeák egyik alelnöke.
  • Pandémia ide vagy oda, idén is megválasztják az ország tortáját, és a címért még szegediek is versenyben vannak. De hogy miként zajlik ez az egész, mik a tortatrendek, vannak-e trendek egyáltalán, és ha igen, érdemes-e azokat követni, és egyáltalán, hogy találnak ki a cukrászdák egy-egy újabb tortát, arról Gyuris László, ismert szegedi vendéglátóst kérdeztük.
  • Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója fontos pozíciót tölt be a vadasparkon kívül is, naná, hogy itt is az állatokért dolgozik, de hogy pontosan miként és miről is van szó, arról magát az érintettet kérdeztük.
  • Végezetül pedig egy új, készülő magyar játékfilmről beszélgettünk, amit Szegeden forgatnak, a Szegedi Pinceszínház és a Szeged Televízió koprodukciójában, egy színpadi művet visznek filmre, ifjúsági film lesz, vagyis az a műfaj, ami a rendszerváltás óta talán méltatlanul mellőzve lett, pedig sokunk gyerekkorának meghatározó élményeit adták a hetvenes-nyolcvanas évek magyar ifjúsági filmjei. A rendezővel, Klucsik Edittel beszélgettünk a részletekről, és arról, hogy vajon Gedzo és én milyen szerepet kaphatnánk a készülő produkcióban.

 

Ebben az adásban szinte alig esett szó a koronavírus-járványról, és ezt mi nagyon élveztük, ez pedig szerintünk hallatszik is a végeredményen.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn