Ritkán látni olyan erős rendezői debütálást, mint amit Maggie Gyllenhaal Az elveszett lánnyal összehozott

Itt a Mozizgatunk podcast ötödik évadának legelső adása!
Kovács M. Norbert

2022. január 05. 23:20

Ritkán látni olyan erős rendezői debütálást, mint amit Maggie Gyllenhaal Az elveszett lánnyal összehozott

Heti filmes-mozis okoskodássorozatunk az elmúlt hetekben karácsonyi és évösszegző adásokkal jelentkezett, most pedig szünet nélkül itt a legújabb, ötödik évad első adása. Ebben  

 

  • egy sikeres színésznő, Maggie Gyllenhaal rendezői bemutatkozásán ámulunk: a mindig remek Olivia Colman főszereplésével készült Az elveszett lány olyan jó lett, hogy máris várjuk Gyllenhaal következő rendezését.
  • Aztán egy régi, remek magyar színészekkel forgatott Szabó István-filmről, az Apa című alkotásról beszélgetünk,
  • majd egy régi, de azért nem annyira régi Gaspar Noé-trip is terítékre kerül,
  • és egy különleges, David Fincher nevével (is) fémjelzett Netflix-minisorozat is szóba kerül, ami magyarul A mozi ereje címet kapta, valószínűleg azért, mert a mozi erejét igyekszik bemutatni hat részben.

 

Az adás második felében pedig a Mátrix új részének mozipénztáraknál való gyengélkedéséből kiindulva azt próbáljuk megfejteni, hogy vajon mi kellene ahhoz, hogy az egyre erősödő streamingszolgáltatók ne küldjék szép lassan (vagy nem is annyira lassan) végleg padlóra és ezzel a túlvilágra a filmszínházakat.

 

 

Persze a heti filmpremiereket is végigvesszük, és az első Mozizgatunk Moviementről is szó esik, ami ezen a héten péntek este lesz a Belvárosi Moziban, és amiről a Mozizgatunk csoportban lehet informálódni.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!