Otthon ül az egész család: egy kis odafigyeléssel elkerülhetők a gyerekeket érő balesetek, viszont home office-ban három iskolással felejtsük el az énidőt! – Itt a Szeged Podcast harminckettedik adása

Dr. Vizi András gyermektraumatológussal, és két háromgyerekes családanyával beszélgettünk heti podcast-sorozatunk legújabb adásában.

2021. március 13. 10:02

Otthon ül az egész család: egy kis odafigyeléssel elkerülhetők a gyerekeket érő balesetek, viszont home office-ban három iskolással felejtsük el az énidőt! – Itt a Szeged Podcast harminckettedik adása

Míg a múlt héten a koronavírus-járvány, a korlátozások, a karantén, a folyamatos bizonytalanság lelki hatásairól beszélgettünk, ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, mekkora terhet rak a digitális oktatás és az otthonróldolgozás a többgyerekes családokra. Két olyan családanyát kerestünk meg, akik a home office mellett három iskolás gyereket nevelnek, és akiknek így az ő otthoni tanulásukat is nap mint nap menedzselni kell. 

  • Egy óvodással vagy egy elsős általános iskolással könnyebb otthon?
  • Milyen a digitális oktatás az alsósoknál?
  • Mit lehet rábízni egy nyolcadikosra?
  • Mekkora stressz így érettségire készülni?
  • Egy most másodikos gimnazista mennyire ismeri az osztálytársait?
  • Mikor kell elkezdeni meg tervezni egy átlagos munkanapot?
  • Mikor van idő bevásárolni?
  • Mire jó, ha jófejek a munkatársak?
  • Mennyire megterhelő ez az időszak anyagilag? Segít, ha a szülő pedagógus?
  • Hogyan, mikor és mivel lehet kikapcsolódni?

Ezekről meg még sok másról is beszélgettünk két édesanyával, Erikával és Rékával.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 032 · 2021.03.12.

 

Az adásban továbbá vendégünk volt Dr. Vizi András gyermektraumatológus, akinek néhány hete nagy visszhangot váltott ki egy Facebook-posztja az egészségügyi dolgozók új szerződései kapcsán, és aki a napokban viszont egészen más témában posztolt: hasznos tanácsokat osztott meg azzal kapcsolatosan, hogy miként lehet elkerülni, hogy az otthonlét, a bezártság során balesetek érjék a kisgyerekeket. Merthogy a közhiedelemmel ellentétben a gyerekeket leggyakrabban nem a játszótéren vagy az utcán, hanem a saját otthonukban éri a legtöbb baleset, ráadásul a tavasz karantén nélkül is egy különösen balesetes időszak az ő esetükben.

Hogyan lehet ezeket a baleseteket a legkönnyebben elkerülni? Mire kell odafigyelni otthon és a játszótéren? Miként mutathat jó példát a szülő? Növekedett-e a gyereket ért balesetek száma a járvány kezdete óta?

Dr. Vizi András, aki szintén három gyerek édesapja, ezek mellett még sok egyéb kérdésre is válaszolt.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind