Olasz Anna: Olyan szoros lesz a mezőny Tokióban, hogy a végén bármi megtörténhet – Itt a Szeged Podcast ötvenegyedik adása!

Heti közéleti podcast-sorozatunk Gedzóval és Kovács M. Norberttel, ezúttal Olasz Anna főszereplésével.

2021. július 24. 19:17

Olasz Anna: Olyan szoros lesz a mezőny Tokióban, hogy a végén bármi megtörténhet – Itt a Szeged Podcast ötvenegyedik adása!

A Szeged Podcast adásaiban most már hetek óta szegedi olimpikonokkal beszélgetünk, akik Tokióban a következő hetekben nem csak Magyarországot, de Szegedet is képviselik, és akiknek nyilván egy kicsit még jobban szurkolunk, mint a többi magyar olimpikonnak.

Heti podcast-sorozatunk friss adásában ezúttal Olasz Anna, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszóval beszélgettünk, aki elmondta, milyen formába érzi magát néhány nappal az utazás előtt, mire számít, mit vár magától, mit tartana reális eredménynek, és miben másabb számára ez az olimpia, mint öt évvel ezelőtt a riói. És ha már Rio, Anna egy közkeletű tévedést is eloszlatott az öt évvel ezelőtti szereplése kapcsán, amikor az ötkarikás játékok előtt mindössze három héttel, nyaralás közben tudta meg, hogy ott lehet Rióban.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 051 · 2021.07.23.

 

De Anna azt is elmondta, mi jár a fejében, amikor 25 kilométert úszik egyhuzamban 5 óra alatt, mire gondol az első pár órában és mire a végén, a hajrában, hogyan tudnak inni és enni egy ilyen hosszú verseny során, miként lehet edzeni az ilyen drasztikus fizikai igénybevételekre, vagy hogy mi jelenti számára a valódi pihenést.

Sőt, Olasz Anna amerikai egyetemi éveiről is mesélt, amikor négy éven keresztül Arizonában tanult, és az ottani egyetem úszócsapatát erősítette, ahol még Michael Phelps edzője, a világ legjobb úszóedzője is edzette.

Az Annával való, közel 40 perces beszélgetés után, az adás második felében a lehallgatási botrányról, a gyermekvédelminek és pedofilellenesnek nevezett, valójában homofóbtörvényről, a kormány propagandagépezetéről, kommunikációjáról, és Orbán Viktor napokban bejelentett népszavazási kéréseiről is beszélgettünk. Szokás szerint megvolt a véleményünk.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn