Nem valószínű, hogy az omikronnal vége lesz a járványnak, gyanús, hogy ez a vírus még tartogat számunkra meglepetéseket: Duda Ernő és Boldogkői Zsolt a Szeged Podcast 75. adásában!

Heti közéleti podcastsorozatunk legújabb adásában újra a járványról, annak aktuális kérdéseiről beszélgetünk két állandó szegedi szakértőnkkel.
Kovács M. Norbert

2022. január 14. 22:40

Nem valószínű, hogy az omikronnal vége lesz a járványnak, gyanús, hogy ez a vírus még tartogat számunkra meglepetéseket: Duda Ernő és Boldogkői Zsolt a Szeged Podcast 75. adásában!

Csak úgy kapkodtuk a fejünket, annyi minden történt ezen a héten: Áder János kitűzte április harmadikát mint nemzeti urnáhozjárulási napot, Orbán Viktor bejelentette az új kommunizmust alapvető élelmiszerek árstopját, aztán Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón elmondta, hogy a védettségi igazolvány oltási igazolvány lesz, csak három oltás után számítunk majd védettnek, rövidül a karantén, meg még ki tudja mi minden változott, változik hamarosan.

 

Ezeknek kapcsán, meg amúgy is, úgy gondoltuk, hogy itt az ideje megkérdezünk állandó járványügyi szakértőinket, Boldogkői Zsolt molekuláris biológust, valamint Duda Ernő virológus, immunológus professzort, akiket az országos média is sokat kérdez, de nálunk idejük is van részletesen, alaposan elmondani, mit gondolnak a járvány jelenlegi helyzetéről, az omikron variánsról, a harmadik és negyedik oltásról, a kormány intézkedéseinek jogosságáról, a járványkezelésről úgy általában, meg a vírustagadókról, oltásellenesekről, és ezeknek különböző típusairól a szimplán ostobáktól egészen azokig, akik nagyon súlyos pénzekre tesznek szert azáltal, hogy terjesztik a vírussal kapcsolatos marhaságokat.

 

Mindebből egy több mint másfél órás, információdús, számtalan fontos tényt, szempontot, gondolatot felsorakoztató, felvető, több érdekes gondolatkísérletet is elindító adás született, aminek legjobb pillanataiban Boldogkői Zsolt maga tette fel kérdéseit Duda Ernőnek, mi pedig szinte hátradőlve hallgathattuk a két szakembert izgalmasan, szórakoztatóan és informatívan társalogni olyan dolgokról, amikről bár rengeteget hallunk folyamatosan, az érdemi információk és az érdemi tájékoztatás valahogy mégis, rendre elmarad.

 

 

Hát tessék, ez most az! Hallgassa, aki úgy érzi!