Nem az évszám változása ad reményt az új évre, de nagyon várjuk már, hogy véget érjen a 2020-ban elkezdődött őrület: itt a Szeged Podcast idei első adása!

Heti podcast-sorozatunk történetében először vendég nélkül, kicsit csendesebben, beszélgetősen kezdjük 2021-et, amitől viszont sokat várunk: azt, hogy visszatérjen a normális élet.

2021. január 03. 09:22

Nem az évszám változása ad reményt az új évre, de nagyon várjuk már, hogy véget érjen a 2020-ban elkezdődött őrület: itt a Szeged Podcast idei első adása!

2020. augusztus 7-én rögzítettük a Szeged Podcast legelső adását, ez pedig már a 22. a sorban, az év végén, az elmúlt hetekben olyan adásokkal jelentkeztünk, amik mind különlegesek voltak valamilyen szempontból, és ez, 2021 első műsora sem kivétel: mivel január elseje hagyományosan az év legrövidebb napja, ezért ezúttal kivételesen nem pénteken, hanem szombaton vettük fel az új adást, úgyis háromnapos most az elseje.

Ezek az év talán legcsendesebb, legvisszafogottabb napjai, még most is, amikor olyan nagyot szinte senki sem bulizott szilveszterkor, így a Szeged Podcast első adását mi is kicsit csendesebben, vendég nélkül, Gedzóval beszélgetve töltöttük. A téma persze 2020 volt, az év, ami sokunknak biztosan az egyik legfurcsább, legkiszámíthatatlanabb év volt az életében, és az év, ami még ennek ellenére is képes volt nem csak elvenni, de adni is, például pont a Szeged Podcastet.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 022 · 2021.01.02.

 

Az év nagy részében egyáltalán nem, vagy nem hagyományos módon voltak csak rendezvények, elmaradtak a fesztiválok, meg kellett barátkoznunk a maszkviseléssel, a kijárási, vásárlási és egyéb korltázásokkal, amik persze nyomot hagytak az életünkön, meg a Google-kereséseken is, Szeged ugyanakkor idén is tudott fejlődni: megújult a Móra Ferenc Múzeum, a Móra-park, a Stefánia, voltak iskola- és rendelőfelújítások, és sok minden, ami úgy is bele tudott férni az évbe, hogy hosszú távra már szinte senki nem mer tervezni.

Reményt hosszú távon a vakcinák adhatnak, mi bízunk is bennünk, valamint abban, hogy legkésőbb az év második felére visszatérhet a normális életünk. Addig is podcastelünk hétről hétre, folytatódik nem csak az általában péntekenként jelentkező Szeged Podcast, de a Mozizgatunk, valamint Gedzo portrépodcastje, az Embör is.

Boldog új évet kívánunk ezúton is mindenkinek!
Hallgassa 2021-ben is, aki úgy érzi!

Kovács M. Norbert