Nagy Feró: Ezt a rendszert én szeretem, tessék megbocsátani nekem ezt, jó?! – Itt a Szeged Podcast ötvenhatodik adása!

Interjú a Nemzet Csotányával zenéről, Kossuth-díjról, politikáról, és egy 19 éves sráccal, aki már karrierje legelején nagyszínpadokon lép fel, és öt év múlva vissza akar vonulni.

2021. szeptember 04. 12:44

Nagy Feró: Ezt a rendszert én szeretem, tessék megbocsátani nekem ezt, jó?! – Itt a Szeged Podcast ötvenhatodik adása!

Podcast-sorozatunk legújabb adásában még mindig a SZIN áll a középpontban, de nem pontosan úgy, mint legutóbb. Az adás elején Gedzóval röviden megbeszéljük, milyen volt az idei fesztivál, és hogy miért szeretjük igazán, majd pedig két interjút mutatunk, amit a Szegedi Ifjúsági Napokon rögzítettünk: 

az egyiket egy rendkívül tehetséges fiatal sráccal, akiért főleg tinédzserek rajonganak, és akinek nagy tervei vannak a jövőt illetően, a másikat pedig egy rendkívül tehetséges nyugdíjassal, aki idén márciusban Kossuth-díjat kapott, és akinek a kitüntetéséről szinte mindenkinek van véleménye.

Egyikőjük elmondta, hogy miként indult a zenei karrierje, miért zárta a szívébe a SZIN-t, hogyan viszonyul a gyerekrajongókhoz, miközben szinte még ő maga is gyerek, és hogy mik a tervei a következő néhány évre. A másiktól pedig megtudtuk, mit gondol a feltűnően kis létszámú szegedi közönségéről, mit érzett, amikor megtudta, hogy megkapja a művészeknek adható legmagasabb állami kitüntetést, mi a véleménye a liberálisokról, a kommunistákról, a kormányról, Mészáros Lőrincről és a közbeszerzésekről, de azt is, hogy miként emlékszik a szegedi CPg zenekarra és saját szerepére a zenekar életében, valamint, hogy hogyan érez a jelenlegi Magyarország iránt. 

A vasárnapi nagyszínpad két fellépőjével, a 19 éves Azahriah-val és a 75 éves Nagy Feróval beszélgettünk.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 056 · 2021.09.03.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!

Kovács M. Norbert

Címlapon

mutasd mind