Mozizgatunk: Vadiúj Pixar-filmmel, George Clooneyval, Polanski- és Gilliam-klasszikusokkal, francia nyelvi kavarással és egy nagyon hülye című filmmel indítjuk a harmadik évadot

Gedzo és Kovács M. Norbert 2021-ben is tovább okoskodik filmekről, filmes hírekről hetente jelentkező podcast-sorozatukban.

2021. január 06. 22:25

Mozizgatunk: Vadiúj Pixar-filmmel, George Clooneyval, Polanski- és Gilliam-klasszikusokkal, francia nyelvi kavarással és egy nagyon hülye című filmmel indítjuk a harmadik évadot

Mozis, filmes okoskodásunk két extra adást követően az új évben új évaddal, a harmadikkal jelentkezik. Bár a mozik továbbra is zárva vannak és a világjárvány egyre mélyebb válságba sodorja az amerikai és a világ filmiparát, még mindig érkezik egy-két új film, amiről lehet beszélni, így beszélünk is. 

Például George Clooney új, netflixes filmjéről, Az éjféli égboltról, amit mostanra mindketten megnéztünk, és míg egyikünk szerint időpocsékolás, másikunk szerint annyira azért nem is rossz, mint amennyire mindenhol lehúzták eddig. Vagy a Lelki ismeretek című új animációs filmről, ami Pixar-gyártmány, és ami kapcsán eszünkbe jutott még az Oscar-díj vonatkozó kategóriája is.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Első rész · 2021.01.06.

 

Néztünk klasszikusokat is: Roman Polanski 1968-as filmjét, a Rosemary gyermekét, ami egy igazi horror/thriller-alapvetés, és Terry Gilliam időutazós scifi-őrületét, a 12 majom című filmet Bruce Willis és Brad Pitt főszereplésével, amit a napokban mutattak be éppen 25 éve.

Emellett szóba kerül még egy nyelvi kavarodásos francia komédia, az Isten hozott az isten háta mögött, egy különleges dokumentumfilm a Lumière testvérek munkásságáról, és a rettenetesen hülye című Mogyoróvaj Sólyom is, aminek Shia LaBeouf az egyik főszereplője, róla pedig rögtön eszünkbe jutott Mundruczó Kornél a napokban debütáló új, netflixes filmje, a Pieces of a Woman is.

Ismét egy sokszínű adással indul a harmadik évad.
Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind