Mozizgatunk: Száz percen át nézni egy párkapcsolati veszekedést talán még soha nem volt ennyire jó! Megnéztük a Malcolm és Marie-t, aminek Rév Marcell volt az operatőre

Heti mozis podcastünk legfrissebb részének vezérfilmje a Netflix új, kétszereplős drámája, amiben Denzel Washington fia, és a csaj az Eufóriából végig veszekednek. Azért néztünk mást is, és ezekről is megmondjuk, amit meg kell mondani.

2021. február 11. 07:07

Mozizgatunk: Száz percen át nézni egy párkapcsolati veszekedést talán még soha nem volt ennyire jó! Megnéztük a Malcolm és Marie-t, aminek Rév Marcell volt az operatőre

A Mozizgatunk legutóbbi részében beígértük, hogy ezen a héten szó lesz a Donnie Darkóról, de aztán ezt mégis a jövő hétre halasztottuk, hogy miért, az kiderül a friss adásból, amiben helyette viszont beszélgetünk a következő új, vagy nem annyira régi filmekről:

Gedzo a minden adásban előkerülő százas listáról megnézte A sárkány közbelépet (1973), ami Bruce Lee utolsó filmje, és lényegében egy shaolin James Bond-film, valamint a Gonosz halott (1981) című horrort, ami lista ide vagy oda, borzalmas.

Mindezek után beszéltünk hosszan a Netflix pár napja bemutatott drámájáról, a Malcolm és Marie-ről, amit Sam Levinson rendezett és írt, és összessen két szereplője van, John David Washington és Zendaya, akik egy filmrendezőt és a csaját alakítják, és 106 percen keresztül veszekednek egy kaliforniai házban egy filmbemutató után, fekete-fehérben.

A filmet Rév Marcell fényképezte, és annyira sűrű, hogy elsőre talán kicsit nehéz is befogadni a folyamatos párbeszédek és monológ miatt, viszont remek a zenéje, baromi stílusos az egész, és olyan párkapcsolati problémákat is feszeget, ami nemcsak éppen a sztárság felé igyekvő fiatal hollywoodi fekete filmeseknek lehetnek ismerősek. A filmet nagyon ajánljuk mindenkinek, az adásban azt is részletesen elmondjuk, hogy a fentieken túl még miért!

 

Most nem nem játszunk!

Az adásból az is kiderül, hogy miért nem. 

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind