Mozizgatunk: Sem Denzel Washington fiának érzékeny lelkű menekülése, sem a Hugh Jackman-féle furcsa noir sci-fi nem győzött meg minket ezen a héten, de legalább a klasszikusokban nem csalódtunk

Egy nagyon rövid nyári szünet után Gedzo és Kovács M. Norbert újra mozizgat: újra régi és új filmekről mondják meg a magukét.

2021. augusztus 25. 19:43

Mozizgatunk: Sem Denzel Washington fiának érzékeny lelkű menekülése, sem a Hugh Jackman-féle furcsa noir sci-fi nem győzött meg minket ezen a héten, de legalább a klasszikusokban nem csalódtunk

A múltheti nyári szünet miatt kimaradt egy Mozizgatunk-adás, aminek hatására a Föld is elmozdult kicsit a pályájáról, de erre a hétre visszaállt a rend. Ez a rend most úgy néz ki, hogy Gedzo megnézett egy rakás filmet, nekem pedig sikerült egy darab 27 évvel ezelőtti rajzfilmet, amiről egészen az adásig azt hittem, hogy Disney, aztán Gedzo felvilágosított, hogy Warner. Most már legalább értem, hogy miként jelenhetett meg 1994: a konkurens stúdió ezt próbálta küldeni az Oroszlánkirály ellen. Hát, nem jött be. Ettől függetlenül a Hüvelyk Panna egy kedves, szórakoztató mese, ami sok vizet nem zavar, de egyszer bőven érdemes megnézni, már csak azért is, mert a magyar szinkronja túlzás nélkül parádés. Hogy miért, az az adásból kiderül.

 

Gedzo mélyebbet merített a világ filmterméséből: beszél a szuperklasszikus, 1962-es Arábiai Lawrence-ről, a mára szintén klasszikussá érett Ridley Scott-filmről, az igencsak erős szereposztású Thelma és Louise-ról, elmondja, milyen szerinte Hajdú Szabolcs Békeidő című filmje, amit elméletileg tavaly áprilisban mutattak be a mozik, gyakorlatilag pedig tudjuk, mi volt tavaly áprilisban. Aztán szóba kerül az „átlagember rosszkor volt rossz helyen ezért nagyon nagy bajba kerül” tematikájú Beckett című film, aminek John David Washington, Denzel Washington fia a főszereplője, valamint egy scifi, az Új múlt, ami a Westworld alkotóinak filmje Hugh Jackman főszereplésével, sőt, egy többszörösen díjazott 2003-as orosz film, a Lilja 4-ever, ami után biztos, hogy sokan fogják átértékelni az életüket és a problémáikat az életben.

Az adás végén szokás szerint elmondjuk a friss mozibemutatókat és a heti szegedi moziműsort is.

Hallgassa, aki úgy érzi! Most is jó, mint mindig.

kmn

Címlapon

mutasd mind