Ellenszenves Guccik, traumafeldolgozás Mundruczó Kornéllal, remek musical a Netflixen, Lugosi Béla és a világ legrosszabb rendezője

És akkor még ott a Dánia is, meg a Kis hal. Heti mozis-filmes megmondás Gedzóval és Kovács M. Norberttel. Ez a Mozizgatunk.
Kovács M. Norbert

2021. december 01. 23:00

Ellenszenves Guccik, traumafeldolgozás Mundruczó Kornéllal, remek musical a Netflixen, Lugosi Béla és a világ legrosszabb rendezője

Az elmúlt hetek legnagyobb durranása a mozikban egyértelműen A Gucci-ház című, szupersztárparádés Ridley Scott-film, amiben két és fél órán át nézhetünk tényleg nagyon híres és legendás színészeket, amint gyönyörű jelmezekben alakítanak rettenetesen nehezen szerethető, sőt, szinte kizárólag ellenszenves embereket a híres Gucci családból és környezetükből. De jó-e ez nekünk?

 

Aztán ott van Mundruczó Kornél és Wéber Kata új filmje, az Evolúció, ami meglepően gyorsan követte az alkotópáros előző, Pieces of a Woman című filmjét, és amiben egy család három generációját láthatjuk küzdeni a saját sorsukkal, traumáikkal, és amiben az operatőri munka néha minden másról eltereli a figyelmet, pedig nagyon súlyos dolgokat hallunk, látunk.

 

Újranéztük Tim Burton szerintünk egyik legjobb filmjét, az Ed Woodot, ami a világ talán valaha élt legpocsékabb rendezőjéről szól, megspékelve további hihetetlen karakterekkel, köztük az öreg, halála előtt járó Lugosi Bélával, aki még egy nagyot akar dobni, és ezzel javítani megcsorbult karrierjén.

 

Egyikünk sem rajong a musicalekért, de most a Netflixen megjelent a Tick, Tick... Boom! című film Lin-Manuel Miranda rendezésében, Steven Levenson forgatókönyvével, az egyik producere Ron Howard volt, a főszereplője pedig Andrew Garfield, akit a legtöbben biztos Pókemberként ismernek. Na, ez már azért önmagában is felkelti az érdeklődésünket, és nem is csalódtunk: remek film, amiben Garfield eddigi pályája legjobb alakítását nyújtja.

 

Aztán ott van még a Dánia, amiben egy férfi a borús Walesből inkább egy dán börtönbe vágyik, és emiatt történik vele aztán mindenféle, meg a Kis hal, amiben egy furcsa járvány nehezíti meg a főszereplők életét, és ami inkább romantikus, mint sci-fi, pedig fordítva jobb lett volna.

 

Részletes vélemények az adásban, meg persze a heti mozipremierek is, ahogy szoktuk!

 

Hallgassa, aki úgy érzi!