Mozizgatunk: Nincs még egy olyan szerethető sorozatgyilkos, mint az Anthony Hopkins-féle Hannibal Lecter

Filmes, mozis podcast a Szeged.hu-n, minden szerdán. Itt a legfrissebb adás!

2020. augusztus 12. 23:54

Mozizgatunk: Nincs még egy olyan szerethető sorozatgyilkos, mint az Anthony Hopkins-féle Hannibal Lecter

Múlt hét óta a Szeged.hu-n is elérhető a Mozizgatunk podcast:

Gedzo és Kovács M. Norbert régi és új filmekről, mozipremierekről, mozis programokról beszélget hetente, az adások jellemzően szerdán este jelennek meg. Partnerünk a Belvárosi Mozi, de a Cinema Cityről sem feledkezünk meg, és semmi olyanról, ami Szegeden filmes, mozis szempontból érdekes lehet.

Kötetlen, könnyed hangulatú beszélgetés nagyjából egy órán keresztül.

Itt a teljes adás:

Mozizgatunk · Második évad - Hatodik rész · 2020.08.12.

 

Megnéztük, és ebben az adásban elmondjuk milyen

  • Judd Apatow új filmje, a Staten Island királya, aminek főszereplője és társforgatókönyvírója a néhány éve a Saturday Night Live-ban feltűnt komikus, Pete Davidson. A film az ő részben önéletrajzi ihletésű története egy borzalmas tetoválásokat készítő fiatal srácról, aki képtelen feldolgozni tűzoltó édesapja elvesztését, aki a WTC elleni támadás során halt meg 2001-ben, és aki emiatt az önmegvalósítás helyett csak tengődik a saját kis világában.
  • A Pont az a dal című romantikus és részben zenés film, amiben egy negyvenes évei végén járó, sztárénekesnő személyi asszisztense próbál produceri babérokra törni, felépíteni a saját, és megmenteni főnöke karrierjét. A filmet Nisha Ganatra rendezte, a forgatókönyvét Amie Doherty írta, a főszereplői pedig a Szürke ötven árnyalatából is ismert Dakota Johnson, és Diana Ross lánya, Tracee Ellis Ross, akit a Feketék fehéren című sorozatból lehet ismerni. Rajtuk kívül játszik még benne Kelvin Harrison Jr., Ice Cube, Bill Pullman, és Eddie Izzard is.
  • Továbbá újranéztük A bárányok hallgatnakot, Jonathan Demme 5 Oscar-díjat nyert filmjét, ami mára minden szempontból klasszikusnak számít, és ami egy egész világnak tanította meg, hogy kicsoda Anthony Hopkins, na meg, hogy kicsoda Hannibal Lecter, a kifinomult ízlésű pszichopata, aki bár a filmtörténelem egyik legfélelmetesebb sorozatgyilkosa, mégsem tudjuk nem szeretni.

Csütörtöktől adják a magyar mozik

Ezek is mind szóba kerülnek az adásban, és még az Indiana Jones-filmek is, merthogy ezen a héten is lesz Külvárosi Mozi Piknik a Fűtőmű utcában, ahol ezúttal az 1984-es Indiana Jones és a végzet templomát lehet ingyen megnézni.

Az adás végén szokás szerint azt is átnézzük, miket adnak a következő egy hétben a szegedi mozik, a Belvárosi Mozi és a Cinema City, és elmondjuk, szerintünk miket érdemes ezek közül megnézni.