Mozizgatunk: Nem Ridley Scott élete filmje Az utolsó párbaj, de simán megéri azt a majdnem három órát az életünkből – pláne Ben Affleck szakálla és haja!

A hét legnagyobb mozidurranása mellett egy bepótolt képregényfilmről, egy vicces vérontásról, egy különös zombis disztópiáról, és Julia Roberts egyik korai romantikuskodásáról is beszélgetünk. Itt a heti mozis-filmes dumaadag.

2021. október 20. 21:08

Mozizgatunk: Nem Ridley Scott élete filmje Az utolsó párbaj, de simán megéri azt a majdnem három órát az életünkből – pláne Ben Affleck szakálla és haja!

Gedzóval ezen a héten is megnéztünk egy adag filmet, és ezen a héten is elmondjuk ezekről a magunkét, meg minden olyasmiről is, ami közben még az eszünkbe jut.

Az adásban beszéltünk

  • Ridley Scott többnézőpontos, középkori meetoo-filmjéről, Az utolsó párbajról, amiben Matt Damon, Adam Driver és Ben Affleck közül utóbbi néz ki a leghülyébben, és amivel Adam Driver meg végképp feliratkozott a nagybetűs Hollywoodi Filmsztárok listájára,
  • az 1988-as Mystic Pizzáról, ami a magyar keresztségben a Pizzavarázs címet kapta, és ez nem is olyan borzalmas, mint amilyen borzalmak tudnak lenni bizonyos magyar címfordítások, ennek ellenére egyszer sem ejtjük ki a magyar címet az adásban. A filmben egyébként a fiatal Julia Roberts mellett feltűnnek még később nagyobb karriert befutott színészek, azt is elmondjuk, kik.
  • Az utazás című vicces, de nagyon erőszakos és véres dán filmről, amiben egy egymást éppen láb alól eltenni készülő házaspár keveredik nagyon kellemetlen kalandokba.
  • a Kiéhezettek című zombis disztópiáról, amiben sokak mellett a csodálatos Glenn Close is szerepel,
  • újra szóba kerül egy Jancsó Miklós- és egy Enyedi Ildikó-film (Szerelmem, Elektra; Bűvös vadász),
  • és dumálunk a 2016-os Deadpoolról is, ami nekem eddig valahogyan kimaradt, Gedzo meg annyira fellelkesül azon, ahogy beszélek róla, hogy újra meg akarja nézni.

Mozizgatunk · Negyedik évad - Tizenhatodik rész · 2021.10.20.

 

Szóval ez vannak, meg persze az aktuális moziműsor, valamint ilyen-olyan felelőtlenül beígért dolgaink felemlegetése, tartozások többé-kevésbé törlesztése, és persze a The Batman-előzetes, de az is csak (denevér)szőrmentén, bővebben majd alkalomadtán.

Fent vagyunk a Spotifyon is, meg mindenhol, ahol podcasttel fent érdemes lenni, és van egy Facebook-csoportunk is, amiben ugyan sokan vannak, de nem túl aktívak, ezért mindig megfenyegetjük őket az adásban, hogy irgum-burgum lesz. És egyszer lesz is.

Ja, és egy különleges élőszavas, személyes találkozásos ötletünkről is beszámolunk.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind