Mozizgatunk: Ne aggódjon, nem lesz meleg a gyereke, ha megnézni a Luca című animációs filmet, viszont lehet, hogy tanul valami fontosat az elfogadásról, és arról, hogy gyűlölködni nem menő

Gedzo és Kovács M. Norbert filmes-mozis podcast-sorozata máris folytatódik a negyedik évaddal.

2021. július 01. 18:12

Mozizgatunk: Ne aggódjon, nem lesz meleg a gyereke, ha megnézni a Luca című animációs filmet, viszont lehet, hogy tanul valami fontosat az elfogadásról, és arról, hogy gyűlölködni nem menő

Miután a múlt héten egy különleges adással választottuk el a harmadik évadot a negyediktől, most itt a negyedik első része, amiben először a Luca című Disney/Pixar animációs filmről beszélgettük, amit főként olaszok csináltak, Olaszországban játszódik egy tengerparti halászfaluban, és a főszereplői vízi szörnyek, vagyis kisfiúk, egész pontosan mindkettők egyszerre. A gyönyörűen megcsinált, kreatív, humoros, felnőtteknek is szórakoztató és tanulságos, de elsősorban mégis inkább gyerekeknek szánt animációs filmet csak ajánlani tudjuk bárkinek, pláne, ha sikerül valamit megérteni az elsődleges jelentésen túli, kissé szimbolikus üzenetből, ami az elfogadásra, toleranciára, a gyűlölködés értelmetlenségére tanít.

Gedzo megnézte a Hang nélkül friss, második részét, aminek kapcsán beszél egy kicsit az elsőről is, és elmondja, miért tetszik neki, és miért jó ez a két thriller-horror. És közben felmerül bennünk az is, hogy lehetnének olyan filmek, amikre tilos a mozikban popcornt, üdítőt, és egyéb enni-innivalót bevinni. És ha lennének ilyenek, a Hang nélkül két része éppen ilyen lenne.

Szóba kerül továbbá az adásban a Valhalla – A vikingek felemelkedése című 2009-es Nicolas Winding Refn-film, valamint például a Nincs kiút című 1987-es krimi Kevin Costnerrel és Gene Hackmannel a főszerepben.

Az adás végén szokás szerint elmondjuk, milyen új filmek érkeznek a következő héten a mozikba, valamint, hogy ezek közül miket játszik majd a Belvárosi Mozi és a Cinema City.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind