Mozizgatunk: Megér három órát az életünkből Enyedi Ildikó új filmje? Milyen élményt tud nyújtani 25 év után A függetlenség napja? Miért nem vettük észre, mi történik valójában Britney Spears-szel?

Itt van Gedzo és Kovács M. Norbert heti filmes okoskodása.

2021. szeptember 29. 22:49

Mozizgatunk: Megér három órát az életünkből Enyedi Ildikó új filmje? Milyen élményt tud nyújtani 25 év után A függetlenség napja? Miért nem vettük észre, mi történik valójában Britney Spears-szel?

A múltheti egyszemélyes üzemmód után újra ketten a mikrofonok mögött, így aztán újra közel egy tucat filmről és sorozatról mondjuk meg a magunkét. 

Gedzo elmondja

  • hogy tetszett neki Enyedi Ildikó új, közel háromórás filmje, a Füst Milán regényéből készített A feleségem története,
  • a Soha többé nem fog havazni című, egy különös történetű masszőrről szóló, erősen társadalomkritikus lengyel–német–holland film,
  • a Tigris a hóban című 2005-ös Roberto Benigni-film,
  • a három részből álló, már Tarantino előtt tarantinós Jim Jarmusch-mozi, az 1989-es Mystery Train,

valamint beszél a Stars Wars-sorozat Mandalorianről, és a Margaret Atwood regényén alapuló A szolgálólány meséjéről, különös tekintettel a negyedik évadra.

Mozizgatunk · Negyedik évad - Tizenharmadik rész · 2021.09.29.

 

Aztán az adás második felében én elmondom,

  • hogy miért érdemes egyszer megnézni a Hát nem romantikus? című, Rebel Wilson főszereplésével készült, kvázi romkom-paródiát,
  • megfejtem, milyen filmes listán lenne biztosan ott A függetlenség napja, ami idén (kapaszkodjon meg mindenki!) 25 éves, tehát negyedszázados, és hogy miért pont ezen a bizonyos listán kell ott lennie, valamint hogy miért lehet még mindig szeretni,
  • aztán pedig egy új Netflix-dokumentumfilm kapcsán a szuperpopsztár Britney Spears életének elmúlt közel 15 évén szörnyülködök, főképpen pedig azon, hogy vajon hányan lehetnek még az Egyesült Államokban és máshol hasonlóan kiszolgáltatott helyzetben, ha az és úgy, ami és ahogyan történt az énekesnővel, egy ekkora világsztárral is megtörténhetett.

Az adás végén még néhány új bemutatót is említünk, ahogy azt szoktuk.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn