Mozizgatunk: Martin Eden felemel, hogy mélyre vigyen, Hitchcock klasszikusa pedig még 60 év után is üt

Ez mozis podcast-sorozatunk legfrissebb része!

2020. október 21. 22:11

Mozizgatunk: Martin Eden felemel, hogy mélyre vigyen, Hitchcock klasszikusa pedig még 60 év után is üt

Szokásos heti filmes, mozis megmondásunkban ezúttal az új filmek közül a Martin Eden című Jack London-feldolgozásról beszélgetünk, ami egy olasz film, és bár magával ragadó hangulatban indul, a végére leginkább csak szomorúak lehetünk. De nem azért, mert rossz film, hanem mert cseppet sem könnyű megemészteni a munkássorból kitörni vágyó matrózból ünnepelt íróvá váló férfi történetét.

Mivel a Belvárosi Mozi nagyon helyesen egy héten keresztül minden nap levetített egyet A művészetek templomai elnevezésű sorozat részeiből, ezért ez is szóba került az adásban, hármat is megnéztünk közülük. Ennek kapcsán nem csak a remek ismeretterjesztő filmeknek örülünk, hanem annak is, hogy Szegeden ilyen vetítések is telt házzal tudnak futni adott esetben.

Klasszikusokat újranéző sorozatunkban ezúttal a zseniális Alfred Hitchcock kultikus, idén 60 éves filmjét, a Psychót vettük elő, aminek kapcsán megbeszéltük, miért tudunk teljes szívvel szeretni 2020-ban egy ennyire régi alkotást, és hogy miért kikerülhetetlen a mai napig a komplett popkultúrában.

Mozizgatunk · Második évad - Tizenhatodik rész · 2020.10.21.

 

Ezen kívül szóba kerül még a most kezdődő X. Mozinet Filmnapok, az aktuális premierek (amik között van animációs gyerekfilm, valamint rocksztár-dokumentumfilm is), Kulka János új filmje, A játszma, amiben a népszerű színész pár ével a sztrókja után már dublőr nélkül forgatja a rázós jeleneteket is, de persze a koronavírus-járvány, az átalakuló mozis piac, és a jövőbeli, nem túl rózsás kilátásokat sem tudtuk kihagyni ebből az adásból sem a legfrissebb hírek hallatán.

Most is van játék!

Annak, aki nyerni szeretne egy kétfős belépőt a Belvárosi Mozi bármelyik (nem kiemelt helyáras) vetítésére, ismét egy ikonikus filmzenét kell felismernie, és megírni a hozzá tartozó film címét és a zeneszerző nevét a Szeged.hu Facebook-oldalára ennek a cikknek a megosztásához, vagy a Mozizgatunk Facebook-csoportba a podcast alá, és ha ez nem lenne elég, a Belvárosi Mozi Facebook-oldalán is lehet játszani az ide kapcsolódó poszt alatt, szintén kommentben. A megfejtéseket október 27-én éjfélig várjuk. Utána sorsolunk, a nyertest minden esetben külön is értesítjük.

Előző adásunk nyertese: Gondi Tamás. Gratulálunk!

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn