Mozizgatunk: Látványos és nagyon véres az új Mortal Kombat-film, de amúgy van bármi értelme?

Heti filmes, mozis megmondás Gedzóval és Kovács M. Norberttel.

2021. május 06. 03:00

Mozizgatunk: Látványos és nagyon véres az új Mortal Kombat-film, de amúgy van bármi értelme?

Fél év kihagyás után csütörtökön végre kinyitnak a magyar mozik, aminek örülünk, pláne, hogy újra megnyílik kedvenc filmszínházunk, a Belvárosi Mozi is. Mielőtt azonban ezt jól megbeszélnénk, megmondjuk, milyen az új Mortal Kombat-film, és nosztalgiázunk azon, milyen gyerekkori emlékeink vannak minden idők legnépszerűbb, legkultikusabb verekedős videójáték-sorozatáról, amiből most ez a film készült.

  • Fogják tudni élvezni ezt a filmet azok, akik soha egy percet sem játszottak a játékkal?
  • A hardcore MK-rajongóknak van mit szeretni benne?
  • Jobb lett az új film, mint a korábbiak a kilencvenes években?
  • Lehet ebből egy hosszan tartó, sikeres filmsorozat?

Ezekről és még egy csomó mindenről dumálunk a film kapcsán az adás első részében.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Tizennyolcadik rész · 2021.05.05.

 

Ezen kívül beszélünk még egy általunk most felfedezett 2009-es ausztrál gyurmafilmről, a Mary és Maxről, ami nagyjából olyan, mintha a Sebaj Tóbiás komor, fekete-fehér, depressziós változata lenne. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) csak ajánlani tudjuk, remek filmélmény, amiben a szereplők hangjait is kiváló színészek kölcsönzik.

Megnéztük A kegyelem ára című 2019-es, börtönös, bíróságos, fekete férfiakról szóló mozit is, aminek Michael B. Jordan és Jamie Foxx a főszereplői, és ami egy sokszor látott történetnek indul, majd egyre erősebb lesz, hogy a végére egészen sokkoló legyen.

Szintén 2019-es A barátunk című dráma, amiben ugyancsak jó színészek láthatók (Casey Affleck, Jason Segel, Dakota Johnson), és a történet sem rossz, valahogy azonban mégsem működik igazán. Hogy miért, azt is megpróbáljuk megfejteni.

Az adás utolsó harmadában pedig örülünk tehát a mozik újranyitásának, átbeszéljük, miket játszanak az első héten a Belvárosi Moziban, és hogy milyen filmekre lehet még számítani májusban. Röviden: lesz miért moziba menni!

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind