Mozizgatunk: Kvantumőrület, elfáradt Marvel-franchise és érzékenyítő animációs filmek

Gedzo

2023. március 02. 09:14

Mozizgatunk: Kvantumőrület, elfáradt
Marvel-franchise és érzékenyítő animációs filmek

 

Váratlan módon a Hangya és Darázs: Kvantummániával kezdjük az eheti Mozizgatunk podcastet, mely még a Marvel alkotások között is igen gyengén muzsikál: az ötödik fázist megnyitó film faék-egyszerűségű, karakterei kidolgozatlanok, cselekménye unalmas. Vajon a formátum fáradt el, vagy kifogytak az ötletekből? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ, melyhez műfajelméleti alapvetéseket is segítségül hívunk.

 

Összesen három animációs filmet veszünk górcső alá az eheti adásban: megnéztük a kritikai elismerésben részesült Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánságot, a szintén Oscar-jelölt Pirula Pandáról, illetve újra elővesszük a Fura világot is. Mind a három esetében hasonló konklúziót fogalmazhatunk meg: fiatalabb generációk számára izgalmas, fontos és a szokásokhoz híven elképesztően látványos történeteket kapunk, ám az a faktor, mely naggyá tette a Coco-t, a Lelki Ismereteket vagy az Agymanókat elmarad. A Fura világ kapcsán kitérünk a PC-re is, mely erősen hozzátartozott a film megítéléséhez, illetve röviden áttekintjük a legjobb animációs film díjára jelölt alkotásokat, melyekből – ahogy más kategóriákban is – jövő héten kiválasztjuk a szerintünk legjobbat, illetve azt is igyekszünk megjósolni, hogy kik és mik fogják kapni a 2023-as aranyszobrokat a március 12-i gálán.

 

Emellett végre kimondhatjuk: pénteken újra mehetünk a Belvárosi Moziba, ahol rengeteg program és tematikus vetítés várja az érdeklődőket (legyen szó a Frankofón Filmnapokról, vagy az Oscar-napról). Mi biztosan ott leszünk és pótoljuk az eddig elmaradt filmeket, így a következő hetekben biztosan nem fogyunk ki a témákból. Az elmaradásokat a Kokainmedvével kezdjük pénteken, mely egyben az eheti házi feladat is, mely kellően szürreálisnak néz ki ahhoz, hogy másfél órán keresztül lekösse nézőjét. A következő adásban tehát Oscar-tippelde, amihez várjuk a hallgatók megfejtéseit és tippjeit is, addig is ti is menjetek végre újra a Belvárosi Moziba!

Címlapon

mutasd mind