Mozizgatunk: Jancsó- és Enyedi-klasszikusok, és a kedvenc romantikus vígjátékunk, amit Notting Hillben forgattak

Heti filmes-mozis megmondás.

2021. október 13. 22:03

Mozizgatunk: Jancsó- és Enyedi-klasszikusok, és a kedvenc romantikus vígjátékunk, amit Notting Hillben forgattak

Gedzo megnézte a száz éve született Jancsó Miklós talán legfontosabb filmjét, a Szegénylegényeket, amit szeret, és aztán megnézte a Fényes szeleket szintén Jancsótól, amit már nem annyira szeret. Aztán nézett Enyedi Ildikó-klasszikusokat is, Az én XX. századomat, és a Simon mágust, mindkettőről elmondja a magáét. De szóba kerül még a Millió darabra törve, és Michael Haneke Rejtély című fimje az egyiket kifejezetten érdemes megnézni, a másikat meg kifejezetten nem.

Aztán beszélgetünk az eredetileg a forgatás helyszínéről Notting Hillnek keresztelt romantikus vígjátékról, ami a magyar keresztségben Sztárom a párom címen futott, és ami Julia Roberts és Hugh Grant főszereplésével, valamint a szenzációs Rhys Ifans isteni alakításával az egyik olyan romantikus vígjáték, amit nem csak meg tudunk nézni, hanem bármikor szívesen nézük, mert kedves, bájos, és pontosan úgy vicces, ahogyan manapság már szinte egyetlen hollywoodi vígjáték sem. Egyikünk még a forgatás eredeti helyszínét is felkereste az elmúlt hetekben, úgyhogy egy ezzel kapcsolatos rövid élménybeszámoló is hallható az adásban.

Mozizgatunk · Negyedik évad - Tizenötödik rész · 2021.10.13.

 

És akkor ott van még A bűnös című Antoine Fuqua című új Netflix-film, ami egy feldolgozás, és aminek az eredetijét az egyikünk, a feldolgozást a másikunk nem látta, úgyhogy mielőtt nagyon belemelegedtünk volt a megtárgyalásába, jól megállapodtunk benne, hogy a jövő hétre halasztjuk, addigra mindketten felzárkózunk a magunk részéből.

És ez még nem minden, sorozatokról is beszélünk, de hogy mikről, az csak az tudja meg, aki elindítja az aktuális adást!

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn