Mozizgatunk: Húszéves a Donnie Darko, aminek a végével nem vagyunk teljesen kibékülve, viszont a Pixart szeretjük, és Tom Hanks westernjében sem csalódtunk

Gedzo és Kovács M. Norbert szokásos heti mozis-filmes okoskodása, sajnos még mindig mozik nélkül.

2021. február 18. 00:01

Mozizgatunk: Húszéves a Donnie Darko, aminek a végével nem vagyunk teljesen kibékülve, viszont a Pixart szeretjük, és Tom Hanks westernjében sem csalódtunk

Hetek óta ígérgettük, hogy szóba kerül Richard Kelly a maga módján kultikus filmje, a Donnie Darko, ami idén húszéves, és hát most ennek el is érkezett az ideje, így dumáltunk róla egy sort, elmondjuk, mit szeretünk benne és mit nem, miért érdekes és miért lehet érdemes még húsz év után is megnézni.

A Pixar-sztori című dokumentumfilm kapcsán, meg a szokásos százas listát pörgetve Gedzo megézett három filmet a híres animációs filmstúdiótól, ezek a Toy Story, a Fel! és a WALL-E. Ezekről és a stúdió egyéb alkotásairól is beszélgettünk, és naná, hogy egy csomó más tök jó animációs film is eszünkbe jutott a Lúdas Matyitól kezdve a Szaffin át a Belleville randevún és Mijazaki filmjein keresztül egészen a Ruben Brandt, a gyűjtőig.

Tom Hanks új filmjéről, A kapitány küldetéséről is dumáltunk, és elmondjuk, hogy áll Hanksnek a western műfaj, amiben most láthatjuk először. Egyébként, milyen gyakoriak a vadnyugaton a németek?

Mozizgatunk · Harmadik évad - Hetedik rész · 2020.02.17.

 

Megnéztük a Greenland – Az utolsó menedék című filmet is, ami egy katasztrófafilm Gerard Butler főszereplésévél, és már itt nyugodtan elárulhatjuk, hogy senki nem veszít vele túl nagyot, ha kihagyja. A film kapcsán viszont eszünkbe jutottak más, régebbi katasztrófafilmek, az egyikről pedig egy örökké emlékezetes apró élmény, ami tökéletesen mutatja meg a mozi erejét.

Szokás szerint bánkódunk egy sort azon is, hogy még mindig csak otthon lehet mozizgatni, valódi mozikban nem, és azt is megfejtettük, hogy mit gondolhatott Quentin Tarantino, amikor meghallotta a Malcolm és Marie zenéjét.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Bónusz zeneválogatás az adásban szóba kerülő filmek kapcsán: