Mozizgatunk: Ha Ben Affleck már a zuhany alatt is sörözik, akkor ideje szembenéznie az alkoholizmussal, Melissa McCarthynak pedig azzal, hogy ő lett a női Adam Sandler

Újra itt van Gedzo és Kovács M. Norbert heti filmes okoskodása, amiben végre ismét van miért beszélni a Belvárosi Moziról is!

2021. április 15. 13:52

Mozizgatunk: Ha Ben Affleck már a zuhany alatt is sörözik, akkor ideje szembenéznie az alkoholizmussal, Melissa McCarthynak pedig azzal, hogy ő lett a női Adam Sandler

Filmes podcast-sorozatunk legfrissebb részének rögtön az elején felhívjuk Szabó Évát, a szegedi Belvárosi Mozi vezetőjét, akivel arról beszélgettünk, hogy milyen újdonságokkal készül a mozi az újranyitásra, fókuszban azzal az új mini moziteremmel, ami nemrég készült el, és amiről bővebben itt már írtunk.

Aztán rögtön klasszikusokat idézünk fel, Ridley Scott két emblematikus filmjét, a 2000-ben bemutatott, Russel Crowe-nak Oscar-díjat hozó Gladiátort, és az 1979-es Alient, ami a magyar keresztségben ugye A nyolcadik utas: a Halál címet kapta, és aminek ha nincs is akkora rajongótábora, mint mondjuk a Star Warsnak, de megkerülhetetlen sci-fi-alapvetésnek számít.

Ezen kívül elmondjuk, milyen Ben Affleck nyilvánvalóan a saját életéből is táplálkozó filmje, A visszaút, amiben egy egykori kosárlabda-játékost alakít, akit felkérnek egy gimnáziumi csapat ráncbaszedésére, közben viszont súlyos alkoholizmusával és magánéleti traumáival is meg kell küzdenie. Emellett szintén Afflekctől szóba kerül a Határok mentén című 2019-es film is.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Tizenötödik rész · 2021.04.14.

 

Továbbá beszélgetünk a Six Underground – Hatan az alvilágból című Michael Bay-filmről is, aminek kapcsán megfejtjük, hogy a látványos akciójelenetekben és grandiózus robbanásokban utazó rendezőnek mivel kellene foglalkoznia inkább a filmiparban a rendezés helyett.

Azt is elmondjuk, miért nézhetetlenül pocsék a Melissa McCarthy és Octavia Spencer főszereplésével készült új szuperhősfilm, a Thunder Force, ami a magyar fordításban (most kapaszkodjon meg, aki bír) azt a címet kapta, hogy A lecsap csapat, és bár vígjátéknak szánták a készítők, inkább sírni lehet rajta, mint nevetni.

Röviden beszélgetünk a BAFTA-díjakról is, és arról is elárulunk részleteket, hogy milyen terveink vannak a közelgő Oscar-gála kapcsán.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind