Mozizgatunk: Fontos vagy nekünk, Jared Leto! De fontos nekünk Kuroszava is

Heti mozis okoskodásunk legújabb részében eredetileg négy filmről akartunk beszélni, aztán ki tudja, mennyi lett belőle. De pont ettől ilyen őrült jó ez a show!

2021. február 25. 04:43

Mozizgatunk: Fontos vagy nekünk, Jared Leto! De fontos nekünk Kuroszava is

Ismét itt egy újabb Mozizgatunk, ha már mozik még mindig nincsenek, filmek viszont vannak, amikről lehet és kell is beszélni, főleg, ha olyan érdekes témát boncolgatnak, vagy legalábbis vesznek alapul, mint a Fontos vagy nekem, aminek Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González és Dianne Wiest a főbb szereplői, a napokban jelent meg a Netflixen, és amiben szinte egyetlen igazán szerethető karakter sincs, mégsem lesz unalmas két óra alatt sem.

Gondolt már arra, mennyire könnyen kerülhetne pillanatok alatt reménytelenül kiszolgáltatott helyzetbe? Ez után a film után biztosan fog.

Aztán ott az Ördög a részletekben, amiben Denzel Washington mellett Rami Malek és Jared Leto játszik jól, utóbbi kapcsán pedig egészen Az Igazság Ligája Snyder-vágásáig jutunk, ami március 18-án jön az HBO GO-n, és valószínűleg minden idők leghosszabb szuperhősfilmje lesz a maga 4 órájával.

Egyébként meg ki a fene gondolta, hogy Jaret Leto idén tölti be az ötvenet?!

Mozizgatunk · Harmadik évad - Nyolcadik rész · 2021.02.24.

 

De Kuroszava-filmekről is beszélgettünk, elsősorban A hét szamurájról, ami a westernekből ihletet merítve adott alapot minden idők egyik legismertebb westernfilmjéhez, és amit hiába jelöltek több Oscarra is, a japán mester nem ezért az ikonikus filmjéért kapta meg végül a díjat.

De akkor melyikért?

És ha már az elmúlt hetekben szinte mindig beszéltünk animációs filmekről is, akkor most sem marad ki a műfaj: a Lunaria – Kaland a Holdon című animációs musicalt néztük meg, és mondjuk el róla, hogy másnak is érdemes-e ezt megtennie.

A hétvégén lesz a Golden Globe-díjátadó, ennek kapcsán is dumáltunk egy kicsit a jelöltekről, az adás elején pedig még a végletesen eltúlzott politikai korrektségen is bosszankodtunk egy sort.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn