Mozizgatunk évadzáró: Még mindig imádjuk a Nem vénnek való vidéket és Pálfi György több száz filmből összevágott filmjét, de vajon a streaming-szolgáltatók éve lesz 2021?

Hetente jelentkező filmes, mozis okoskodásunk évadzáró részében ezúttal is egy csomó minden szóba kerül, régi és nem olyan nagyon régi filmek mellett a Disney óriási bejelentése és annak részletei, egy remek magyar netes filmkölcsönző, és persze játszunk is.

2020. december 16. 23:00

Mozizgatunk évadzáró: Még mindig imádjuk a Nem vénnek való vidéket és Pálfi György több száz filmből összevágott filmjét, de vajon a streaming-szolgáltatók éve lesz 2021?

Idén nyár óta jelentkezik Gedzo filmes, mozis podcast-sorozata heti rendszerességgel már a Szeged.hu-n is, a második évad elején vettük fel a fonalat, az ismert rádiós azóta minden szerdán együtt okoskodik Kovács M. Norbert kollégánkkal régi és új filmekről, a filmvilág aktuális híreiről, mozis dolgokról.

A második évad utolsó adásában szokás szerint Gedzo újranézett egy top100-as filmet, ezúttal a Coen-testvérek Nem vénnek való vidék című 2007-es, többszörös Oscar-díjas remekművét, és a nyitva lévő mozik híján megnéztünk még pár régebbi alkotást: a 1978-as Blue Collar (Jóbarátok/Kék gallér) című filmet, a 2009-es, súlyos morális, társadalmi kérdéseket feszegető sci-fit, a Disctrict 9-t, és Pálfi György egészen különleges, kizárólag más filmek jeleneteiből összevágott filmjét, a Final Cutot.

Mozizgatunk · Második évad - Huszonnegyedik rész · 2020.12.16.

 

Mindezek után az év valószínűleg legnagyobb filmes bejelentése mellett sem mentünk el: a Disney a napokban közölte, hogy tucatnyi új Star Wars- és Marvel-sorozat érkezik a közeljövőben, de lesz egy Alien-sorozat, új Toy Story-film, sorozatot készítenek a Jégkorszakból, meg még egy csomó mindenből, és ezek nagy része elsősorban a Disney+ streaming-szolgáltatón lesz látható. Mindez pedig, a Warner múlt heti nagy bejelentése után már szinte egyértelművé teszi, hogy 2021 és talán az egész '20-as évek a streaming-platformok éve, évtizede lesz.

Ránéztünk még a Cinego.hu oldalra is, ami egy nagyon jónak tűnő online videotéka, ahol elsősorban a hazai művészmozik kínálatából lehet válogatni egészen baráti áron. Remek filmek vannak fent, és úgy látjuk, egyre csak bővül a kínálat, szóval mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

És persze most is játszunk!

Ezúttal is egy magyar szinkronhangot kell felismerni és megírni nekünk a Szeged.hu Facebook-oldalán ennek a cikknek a megosztása alatt kommentben, vagy a Mozizgatunk Facebook-csoportban ez alatt a podcast-adás alatt, szintén kommentben. A nyeremény ezúttal is egy DVD, sőt, nem is egy, hanem több, de hogy miért és mik ezek, az kiderül az adásból, amiben az előző heti játék megfejtését is eláruljuk.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn