Mozizgatunk: Egy adásunk Salingerrel, Mitchellékkel és a gépekkel, kosokkal, kutyafoggal, és az igazság bajnokaival egy rideg világban

Heti mozis, filmes okoskodás Gedzóval és Kovács M. Norberttel.

2021. május 13. 13:33

Mozizgatunk: Egy adásunk Salingerrel, Mitchellékkel és a gépekkel, kosokkal, kutyafoggal, és az igazság bajnokaival egy rideg világban

Gedzónak van védettségi igazolványa (az enyém már lejárt, az újat meg még nem küldték), úgyhogy jól elment moziba, és végre újra megnézett egy filmet nagyvásznon, ami nyilván nagy hatással volt rá, el is mondja, mennyire, és milyen formában. Na meg azt is, hogy milyen az Egy évem Salingerrel című film, és miért hasonlít Az ördög Pradát viselre.

Mindketten megnéztük a Mitchellék a gépek ellen című új netflixes, animációs filmet, ami kedves, humoros, tele van akcióval, popkulturális utalásokkal, társadalomkritikával, viszont a lényege valójában az, hogy a családnál semmi sem értékesebb és fontosabb az életben. Simán ajánljuk mindenkinek, de tényleg.

Az adásban ezeken túl beszélgetünk a Kutyafog című Yorgos Lanthimos-filmről, amit inkább haladó Yorgos Lanthimos-filmnézőknek ajánlunk, de a Rideg világ és a Kosok című filmek, meg a Watchmen-minisorozat is szóba kerülnek, de dumálunk a Belvárosi Mozi heti programjairól, James Bond-filmekről, és még egy csomó mindenről, amit itt most direkt nem sorolok fel, benne van az adásban.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Tizenkilencedik rész · 2021.05.12.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind