Mozizgatunk: Dudás Viktor Filmszakértőt kérdeztük az Oscar-esélyekről

A 93. Oscar-gáláig már nem lesz több filmes okoskodásunk, úgyhogy meghívtunk az adásba a férfit, aki nálunk sokkal jobban ért Hollywoodhoz, az Oscarhoz és a filmekhez.

2021. április 21. 22:45

Mozizgatunk: Dudás Viktor Filmszakértőt kérdeztük az Oscar-esélyekről

Szerintünk aktuális adásunk elé kedvcsinálóként egy Igazi Magyar Filmrajongónak elég annyit mondanunk, hogy az adás szinte teljes egészében Dudás Viktorral beszélgetünk benne az idei Oscar-gáláról, amit most vasárnap (magyar idő szerint hétfő hajnalban) rendeznek Los Angelesben, és ami sok szempontból lesz különleges, rendhagyó, sohanemvolt.

Na, persze nemcsak maga a gála kerül szóba, hanem a jelölt filmek és azok esélyei is, valamint például az, hogy a nagy és nem olyan nagy stúdiók, filmforgalmazók milyen módon lobbiznak azért, hogy végül az ő filmjük nyerje az Oscart egy-egy kategóriában. Meg még persze egy csomó minden másról is beszélgetünk, mi ezzel az adással vezetjük fel a sok szempontból történelminek ígérkező 93. Oscar-díjátadót.

Nem gondolnánk, hogy egy Magára Valamit Is Adó Filmrajongónak be kellene mutatni Dudás Viktort, de ha valakinek mégis, az ennek sem lesz híján az adásban.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Tizenhatodik rész · 2021.04.21.

 

A vele való beszélgetésen túl az adás utolsó harmadában két filmről dumálunk Gedzóval. Először ódákat zengünk a Minden Idők Nagybetűs Klasszikusai közé tartozó Forrest Gumpról, megmondjuk, miért az egyik utolsó Nagy Huszadik Századi Remekmű, és hogy miért nem lehet nem szeretni Forrestet, miért ez Tom Hanks élete legjobb alakítása, és hogy miért annyira remek a film magyar szinkronja is Bubik Istvánnal.

Aztán pedig egy új filmről, a világ mozijaiban (bizony, mozikban, ott ahol lehetett mozizni) az elmúlt hetekben bemutatott Nobody, magyarul Senki című vérbő filmről mondjuk el, hogy miért egy igazán szórakoztató kikapcsolódás, és miért nem láttunk régóta hozzá fogható, egyszerű, de abszolút szerethető gyilkolászós akciófilmet.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn