Mozizgatunk: Az utolsó éjjel eszeveszett meséket mondunk, mert a holtak nem halnak meg éjszaka a Földön, és ez nem blöff, Loki! 

Gedzo és Kovács M. Norbert ezúttal kultrendezők kultfilmjeiről beszélgetnek, de nem azért, mert összebeszéltek, hanem mert így alakult. És az ígyalakulás jó.

2021. július 28. 21:20

Mozizgatunk: Az utolsó éjjel eszeveszett meséket mondunk, mert a holtak nem halnak meg éjszaka a Földön, és ez nem blöff, Loki! 

Gedzo újranézte Guy Ritchie 2000-ben bemutatott sztárparádés klasszikusát, a Blöfföt, aminek kapcsán nemcsak azt beszéjük meg, hogy jó-e a film magyar szinkronja, hanem úgy általában Guy Ritchie-ről is elmondjuk a Véleményünk.

És ha már szinkron: jó alaposan kitárgyaljuk Spike Lee 2002-es filmjét, Az utolsó éjjelt is, ami azon túl, hogy a magyar változatban Alföldi Róbert egy fenomenális monológot ad elő a főszereplő Edward Nortont szinkronizálva, például azért is érdekes, mert ez az első nagyjátékfilm, amit New Yorkban forgattak 2001. szeptember 11-e után. Olyan is, minden szempontból.

Aztán kidumálunk két Jim Jarmusch-filmet, egy régebbit és a legutóbbit: a 1991-es Éjszaka a Földönt, amiben különböző világvárosok taxiaiba ülhet be a néző, és A holtak nem halnak meg című 2019-es filmet, aminek nem csak a szereplőgárdája impozáns (mint Jarmusch esetében egyébként szinte mindig), hanem az is figyelemreméltó, miképpen ötvözi A Mester zombiapokalipszis-filmet a társadalom kritikus dármával.

Mozizgatunk · Negyedik évad - Ötödik rész · 2021.07.28.

 

Beszélünk még Damián Szifron Eszeveszett mesék című filmjéről is, amit 2014-ben mutattak be, és tökéletesen illik az eddig emlegetett filmek sorába, valamint Gedzo elmondja, milyen volt a Marvel Loki című sorozata, én meg ennek kapcsán (naná!) előhozom a DC-t, a készülő Flash- és Batman-filmet, meg a multiverzumok témáját.

Aztán ajánljuk egy kicsit a Belvárosi Mozi mozin túlmutató szolgáltatásait, a VR Gaming Roomot, a VR-mozit, a privát alkalmakra bérelhető minimozitermet, és a kiállításokat, majd azt is elmondjuk, milyen filmeket mutatnak be a következő héten, és hogy ezek közül mi láható a Belvárosi Moziban és a Cinema Cityben Szegeden.

Hallgassa, aki úgy érzi! Ugyanolyan isteni, mint máskor!

kmn

Címlapon

mutasd mind