Mozizgatunk: Az Idő sem bizonyítja be, hogy M. Night Shyamalan kiemelkedő rendező, A napfény ízén viszont több mint húsz év után sem fog az idő

Gedzo és Kovács M. Norbert filmes okoskodása új és régebbi filmekről, sorozatokról, minden héten, így most is.

2021. augusztus 05. 06:29

Mozizgatunk: Az Idő sem bizonyítja be, hogy M. Night Shyamalan kiemelkedő rendező, A napfény ízén viszont több mint húsz év után sem fog az idő

Megnéztük az ezredforduló környékén A hatodik érzékkel egyik pillanatról a másikra sztárrendezővé váló M. Night Shyamalan új filmjét, amire leginkább azért voltunk kíváncsiak, amiért az elmúlt 20 évben a rendező összes többi filmjére is: hogy háthat most igazolni tudja végre, hogy nem ő Hollywood elmúlt 30 évének legtúlértékeltebb rendezője. Spoiler: most sem sikerült neki. Az eredetileg Old című, a magyar keresztségben Időnek nevezett film száz sebből vérzik, egy elképesztő ziccert hagy ki, viszont legalább végérvényesen rájöttünk általa, hogy mi a legnagyobb probléma az indiai származású amerikai rendező filmjeivel.

Emellett azért néztünk még mást is: Gedzo újranézte a százas listáról minden idők egyik legnagyobb westernklasszikusát, A Jó, a Rossz és a Csúfot, aminek kapcsán főképp Sergio Leonéról beszélgetünk.

Én újranéztem A napfény íze című 1999-es Szabó István filmet, amiben Ralph Fiennes egyetlen film alatt három magyar embert is eljátszik, és ami mintegy száz évet mutat be egy család történetéből, közben pedig bemutatja a 20. század, Magyarországot érintő szinte összes fontos történelmi eseményét. Tele remek színészekkel, külföldiekkel és magyarokkal egyaránt, az pedig egy új felfedezésem volt (így a nem is tudom hányadik nézésre), hogy a film zenéjét Maurice Jarre szerezte, aki nem elég, hogy többszörös Oscar-díjas zeneszerző, de nem mellesleg Jean-Michael Jarre édesapja is volt.

Mozizgatunk · Negyedik évad - Hatodik rész · 2021.08.04.

 

Az adásban beszélünk még Fábry Zoltán Utószezon című, 1966-os filmjéről, Jim Jarmusch Tom Waits, John Lurie és Roberto Benigni főszereplésével készített Törvénytől sújtva című, 1986-os filmjéről, valamint az Út a vadonba című filmről, aminek rendezője és a forgatókönyvírója is Sean Penn volt.

Beszélünk a heti premierekről, különös tekintettel a The Suicide Squadre, aminek kapcsán az öt évvel ezelőtt bemutatott első film is szóba kerül.

Meg persze elmondjuk, mit lehet nézni a szegedi mozikban a következő héten.

Hallgassa, aki úgy érzi, most is jó, mint mindig!

kmn

Címlapon

mutasd mind