Mozizgatunk: Az Aranypolgár az érdekesebb, vagy az, ahogyan az Aranypolgár készült?

A szokásos hetente jelentkező filmes okoskodás Gedzóval és Kovács M. Norberttel.

2020. december 10. 05:32

Mozizgatunk: Az Aranypolgár az érdekesebb, vagy az, ahogyan az Aranypolgár készült?

David Fincher filmet készített arról, hogyan készült több mint 80 évvel ezelőtt az Aranypolgár, amit sokan a 20. század egyik legfontosabb amerikai filmjének tartanak. Ez a Mank, de mielőtt ezt megnéztünk volna, Gedzo újranézte magát az alapművet, Orson Welles 1941-ben bemutatott remekművét.

Ezek mellett is főnként a Netflix uralta az adást, naná, hiszen továbbra sincsenek nyitva a mozik, és idén már nem is lesznek. Így szóba kerül a többi között

És megnéztük, igaz, nem a Netflixen, hanem az HBO GO-n, az éppen Szegeden rendező Göttinger Pál főszereplésével készült Susotázs című magyar rövidfilmet is, erről is áradozunk egy sort, mert megérdemli.

Mozizgatunk · Második évad - Huszonharmadik rész · 2020.12.09.

 

De ez még mindig nem minden, beszélgettünk a Warner óriási bejelentéséről, amiről már most azt rebesgetik, hogy egy új korszak kezdete: a hollywoodi stúdió a koronavírus-világjárvány és a mozik kétségbeejtő helyzete miatt úgy döntött, hogy az összes 2021-re tervezett filmjük az amerikai mozipremierrel egyidőben azonnal elérhető lesz az HBO Max nevű streaming-platformon is. Ez olyan filmeket érint például, mint a Dűne, a Mátrix 4, a The Suicide Squad, az új Mortal Kombat-film, az új Space Jam, az új Tom & Jerry, a Godzilla vs. Kong, és még egy csomó minden. Sőt, már idén így mutatják be a Wonder Woman 1984-et, ami december 25-én érkezik.

Az adás végén pedig még az Indiai Filmek Fesztiválja is szóba került, merthogy az a Puskin moziból a tévébe költözik, ráadásul a Szeged Televízióba, erről itt lehet olvasni bővebben. Ennek kapcsán pedig nem tudtunk nem dumálni kicsit az indiai, bollywoodi filmekről.

A játékban most dupla nyereményt adunk

Mivel a múlt heti feladványunkra nem érkezett helyes megfejtés (mindenki szégyellje el magát, mert amúgy pofonegyszerű volt), ezért a nyereményt görgetjük tovább, így ezen a héten már két DVD-t lehet nyerni, a Szenvedélyek viharában című filmet, valamint a Tigris és sárkányt.

Ehhez most is egy remek magyar színész hangját kell felismerni, aki az elmúlt évtizedekben két ikonikus hollywoodi filmsztárnak is az állandó magyarhangja volt, és még mindig az.

Aki tudja, ki hallható az adásban, és nyerni szeretne, írja meg a megfejtést a Szeged.hu Facebook-oldalán ennek a cikknek a megosztása alá kommentben, vagy a Mozizgatunk Facebook-csoportban a podcast megosztása alatt, szintén kommentben.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn