Mozizgatunk: A Toxikoma nem tökéletes, de régóta a legjobb magyar közönségfilm, amit kár kihagyni!

Gedzo és Kovács M. Norbert filmes okoskodása ezen a héten is.

2021. szeptember 09. 10:42

Mozizgatunk: A Toxikoma nem tökéletes, de régóta a legjobb magyar közönségfilm, amit kár kihagyni!

Kezdünk felzárkózni, Gedzo legalábbis mindenképpen: 8 nap alatt 11 filmet nézett meg, és ezek közül a legtöbbről el is mondja, milyen. Én kisebben utazok: egy hét alatt két film.

Mindketten megnéztük a múlt héten bemutatott új magyar közönségfilmet, a Szabó Győző drogos múltjáról és a Csernus Imre által vezetett rehabilitációjáról szóló Toxikomát, ami a híres színész azonos című könyve alapján készült Herendi Gábor rendezésében. Nem titok, hiszen a címben is benne van: tetszett a film, szerettük, jól el is mondjuk, hogy miért, de persze azt is, hogy mit hiányolunk belőle.

Mozizgatunk · Negyedik évad - Tizedik rész · 2021.09.08.

 

Ezen kívül beszélünk még a kultikus Szárnyas fejvadász néhány évvel ezelőtt bemutatott, Denis Villeneuve által rendezett folytatásáról, a Ryan Gosling főszereplésével készült Szárnyas fejvadász 2049-ről, a Marvel ázsiai szuperhősös filmjéről, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájáról, egy különleges, érdekes, idén éppen tíz éves sci-firől, a Felettünk a Földről, aztán A lelőhelyről, ami szintén egy nem annyira hétköznapi sci-fi, a Meghallgatás című japán-dél-koreai horrorról, valamint Gaspar Noé Eksztázis című táncos horror-drámájáról. Sőt, még a No Sudden Move is szóba kerül, ami ahhoz képest, hogy Steven Soderbergh rendezte és erős a szereposztása, nem annyira emlékezetes, mint amire számítottunk.

Aztán persze még egy csomó minden eszünkbe jut ezek közben, és a heti moziműsort is megbeszéljük, valamint a közelgő Zsigmond Vilmos Filmfesztiválról is beszélünk egy kicsit.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn