Mozizgatunk: A szárnyas fejvadász egyre távolabb, de mi a nő? Riszpekt!

Gedzo és Kovács M. Norbert akkor is mozizgatnak, amikor a szegedi fesztiválőrület miatt alig tudnak filmeket nézni.

2021. szeptember 01. 23:01

Mozizgatunk: A szárnyas fejvadász egyre távolabb, de mi a nő? Riszpekt!

A SZIN mindkettőnket lefoglalt rendesen, de a felállás nem változott, csak a mennyiség: Gedzo nézett most is több filmet, én meg jóval kevesebbet. Ő három filmet, én meg egy olyan rövidfilmet, aminek a témájánál aktuálisabb most kevés van, köszönhető csodálatos kormányunk áldásos (értsd: gyomorforgató) tevékenységének.

Szóval a friss adásban először megbeszéljük az 1982-es, szinte megszámlálhatatlan változatot megélt Szárnyas fejvadászt, és egy kicsit ennek folytatását, majd Gedzo elmondja, szerinte milyen az Aretha Franklin életéről szólni próbáló Respect, aminek kapcsán nem bírom megállni a zenei kitérőket, okoskodásokat stb. Aztán ott van az Egyre távolabb című szép dráma, aminek kapcsán felmerül, hogy milyen szép drámákat tudunk még mondani kapásból.

 

És aztán én elmondom, milyen volt a norvég rövidfilm, a Mi a nő?, ami egy női öltözőben zajló veszekedést mutat be egy olyan dologgal kapcsolatosan, ami tényleg nagyon aktuális. Ennek kapcsán nekem pedig mindenféle gondolat jutott eszembe, aminek a végén már valahol ott tartunk, hogy milyen lesz a világunk, és milyen leszünk mi emberek több száz, vagy több ezer év múlva.

Az adás végén pedig megbeszéljük az aktuális moziműsort, és azt is, hogy holnap, csütörtökön Gedzo a Cinema Cityben vezet közönségtalálkozót a Toxikoma című filmről.

Hallgassa, aki úgy érzi, most is jó, mint mindig!

kmn

Címlapon

mutasd mind