Mozizgatunk: A Jóbarátok-különkiadás 100 perc tömény nosztalgia, amit nem lehet nem szeretni, Colin Firth és Stanley Tucci melegszerelme viszont szép, de szerethetetlen

Ez itt Gedzo és Kovács M. Norbert heti filmes, mozis és most jelentős részben sorozatos okoskodása.
Garai Szakács László

2021. június 02. 22:10

Mozizgatunk: A Jóbarátok-különkiadás 100 perc tömény nosztalgia, amit nem lehet nem szeretni, Colin Firth és Stanley Tucci melegszerelme viszont szép, de szerethetetlen

Vannak elképzeléseim arról, hogy olasóink/hallgatóink közül mennyien ismerhetik Kovásznai György Habfürdő című 1980-as filmjét, ami a harmadik egészestés, és az első felnőtteknek szóló egészestés magyar animációs film, amit Kovásznai nemcsak rendezett, de írt is, és azt sem hagyományos módon: a film elkészültében kulcsszerepet kapott a zene és Másik János is. A felújított változatot most egy hétig játszotta a Belvárosi Mozi, úgyhogy Gedzo jól meg is nézte, hogy elmondja, megéri-e időt szánni rá másoknak is. Spoiler: igen.

A Gunda című film sokkal kevésbé régi, tavalyi, fekete-fehér és egyetlen árva szó sem hangzik el benne, merthogy állatokról szól, valódi állatok főszereplésével. Viktor Kosakovskiy filmjének egyik producere Joaquin Phoenix, aki nagyon a szívén viseli az állatok sorsát és nagyon nem szereti húsipart. A filmtől egyes vélemények szerint egyesek vegák lettek, spoler: Gedzo nem lett az.

Hónapok óta várom, hogy megnézhessem moziban (meg úgy egyáltalán) Colin Firth és Stanley Tucci közös filmjét, a Szupernóvát, amihez óriási várakozásokat fűztem, hiába. Hogy miért hiába, és hogy pontosan milyen ez a különlegesnek ígért, de laposra sikerült meleg szerelemi történet, az kiderül az adásból.

Mozizgatunk · Harmadik évad - Huszonkettedik rész · 2021.06.02.

 

Mint ahogyan az is, hogy miért olyan nagyszerű Kate Winstlet Easttowni rejtélyek című HBO-s sorozata, és hogy jó film-e a 2001-es Az utolsó erőd, aminek Robert Redford, James Gandolfini és az akkoriban még alig ismert Mark Ruffalo a főszereplői, és hogy mit tud adni 2021-ben Luis Buñuel 1960-ban készült, A fiatal lány című filmje.

Aztán persze az elmúlt hetek legfelkapottabb média- és szórakoztatóipari tartalmáról, a Jóbarátok-különkiadásról is beszélgettünk, ami az amerikai premierrel egyszerre jelent meg az HBO GO-n, egyelőre szinkron nélkül, de így is képes arra, hogy visszarepítse a nézőt a kilencvenes és a kétezres évekbe. Gátlástalan nosztalgia, de abból a fajtából, amit csak szeretni lehet.

Az adás végén a heti premierekről és a szegedi mozik következő egy heti műsoráról is dumálunk, merthogy csütörtöktől már nem csak a Belvárosi Mozi, de a Cinema City is várja a nézőket.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn