Most türelmesnek kell lenni, hogy aztán sokkal jobb legyen – Nagy Sándor alpolgármester az Oskola utca átalakításáról: itt a Szeged Podcast negyvennyolcadik adása!

Gedzo és Kovács M. Norbert ezen a héten a város közlekedését idén nyárra leginkább megbolygató beruházásról, átalakításról, az Oskola utca lezárásáról és átépítéséről beszélgetnek Szeged városfejlesztési alpolgármesterével.
Kovács M. Norbert

2021. július 03. 01:13

Most türelmesnek kell lenni, hogy aztán sokkal jobb legyen – Nagy Sándor alpolgármester az Oskola utca átalakításáról: itt a Szeged Podcast negyvennyolcadik adása!

Lassan két hete zárták le az Oskola utcát, hogy teljesen átalakítsák az utcát és az ottani közlekedést, valamint, hogy megreformálják a Belvárosi híd szegedi hídfőjénél lévő csomópont közlekedését. Az átalakítás a tervek szerint évtizedekre fogja megváltoztatni és a remények szerint jobbá tenni a belvárosi közlekedést, ehhez viszont arra van szükség, hogy hosszú hónapokra, összességében közel egy évre megbolygassák az Oskola utca, a Híd utca, és a Stefánia arra eső részét, és hogy most egy kicsit mindenkinek nehezebb legyen, hogy aztán majd jó sokáig mindenkinek jobb legyen. Legalábbis valami ilyesmit mond Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és a szegedi városvezetés, ami összesen városi és uniós forrásból több mint egymilliárd forintot költ az átalakításra.

De hogy miért is lesz ez jó valójában, mi vele a konkrét cél, meddig tart, hogyan csinálják és milyen hosszú távú tervek vannak, arról Nagy Sándor alpolgármestert kérdeztük, aki beszélt nekünk a belvárost elárasztó elektromos rollerekről, a Lime zöld rollereiről.

 

A Nagy Sándorral való beszélgetés után programokat ajánljuk, már megint fociról beszélgetünk, sőt, a napokban Szegeden megnyitott, és az ország legnagyobbjának számító Aldi áruházról és annak létjogosultságáról is beszélgettünk. Sőt, még az 5,5 millió beoltott után lazításról is. A homofób Orbán Viktor és gusztustalan törvénymódosításai, valamint annak kommunikációja viszont most nem került szóba.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn