Melyik lesz a hitelesebb alakítás, ha siket színészek játszanak siket szereplőket, vagy ha nem siket színészek játszanak siket szereplőket egy filmben? Megnéztük!

És ezen kívül még egyéb filmeket is. Itt a Mozizgatunk podcast heti adása!
Kovács M. Norbert

2022. január 19. 23:15

Melyik lesz a hitelesebb alakítás, ha siket színészek játszanak siket szereplőket, vagy ha nem siket színészek játszanak siket szereplőket egy filmben? Megnéztük!

Gedzo ezen a héten belehúzott a mozizásba, három filmet is megnézett a Belvárosi Moziban, egész pontosan

 

  • A hős című 2021-es iráni filmet, amit Asghar Farhadi írt és rendezett, és egy börtönre ítélt férfi történetéről szól,
  • Az örökbeadás című 2020-as brit filmet, ami a csodálatos nevű Uberto Pasolini filmje (írta, rendezte) és ami kifacsarja az ember lelkét, rettentő szomorú, mégis felemelő, valamint
  • az Én vagyok a te embered című 2021-es német filmet, amit Maria Schrader rendezett, az operatőre pedig az a Benedict Neuenfels volt, aki 2020-ban a Styx című film fényképezéséért megkapta a szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál díját nagyjátékfilm kategóriában, erről nemrég külön írtunk is. A film egyébként egy nő és egy robot kapcsolatáról szól, néhol humoros, néhol elgondolkodtató.

 

És ez még nem minden!

 

Az adásból kiderül még az is, hogy a 2014-es A Bélier család vagy annak 2021-es amerikai, az Apple-nek készített és a Sundance fesztiválon díjakkal szépen megszórt remake-je, a CODA sikerült-e jobban, valamint ennek kapcsán az is, hogy mi a válasz a címben feltett kérdésre.

 

Ennek a két filmnek a boncolgatása közben aztán arról is beszélgetünk, hogy van-e bármi értelme annak a mostanában egyre többek által egyre többször hangoztatott nézetnek, amit itt most direkt nem írunk le, mert egyrészt könnyű kitalálni, másrészt az adásból majd kiderül.

 

 

Továbbá beszélünk még a Mise éjfélkor című netflixes, hétrészes minisorozatról is, ami érdekesen boncolgatja a vallás és a vallási fanatizmus témakörét, és megnéztünk egy 2019-es amerikai vígjátékot is, a Jó srácokat, ami Seth Rogen produceri közreműködésével készült, és nagyjából olyan is, mint amire ez alapján számítani lehet. Vagy talán annyira azért mégsem! Annak idején elég vegyes kritikákat kapott, mi inkább bírtuk, mint nem, és játszik benne Jacob Tremblay, aki napjaink egyik legfoglalkoztatottabb amerikai gyerekszínésze, és aki előtt minden bizonnyal szép jövő áll még.

 

Az adásban természetesen megbeszéljük a friss premiereket is, és hogy ezek közül miket lehet megnézni a következő héten Szegeden.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!