Meglepően jó film és egy igazi moziélmény az új Top Gun, nagyon rendben van Az Északi, a Ponyvaregény pedig még 28 év után is levesz a lábunkról nagyvásznon

Mikor máskor térhetne vissza a Mozizgatunk, mint amikor ilyen remek, szigorúan moziban nézős filmekkel vannak tele a mozik?!
Kovács M. Norbert

2022. június 02. 20:14

Meglepően jó film és egy igazi moziélmény az új Top Gun, nagyon rendben van Az Északi, a Ponyvaregény pedig még 28 év után is levesz a lábunkról nagyvásznon

Gedzo odavolt gyalogolni egy hónapig külföldön, így jó sokat kellett várni a Mozizgatunk podcast következő adására, ami a hatodik évad első része is egyben, és ha már évadkezdés, akkor hát igyekeztünk mi is a lehető legjobban érezni magunkat. És sikerült is, bár ilyen filmekkel nem volt nehéz.

 

Gedzo újranézte a Top Gun első részét, hogy aztán letegye a haját a másodiktól, amit csakis moziban érdemes először, de valószínűleg másodszor és harmadszor is megnézni. Ez a Tom Cruise csávó tudja, mi kell egy látványos, székbeszegezős, vagány mozifilmhez, ez újra kiderült. Én meg közben csak maximum azon problémázhatok, hogy mikor látunk már Tom Cruise-tól újra egy nem tipikus Tom Cruise-filmet.

 

Aztán ott van Az Északi, ami nagyon régen játszódik és szerencsére tetőtől talpig mocskos az egész, meg ezt is baromi jó minél nagyobb vásznon, moziban nézni, mert még ha a történet annyira nem is lesz újdonság, minden más jó alaposan be fogja rántani az embert, azt biztos.

 

És ha már mozi, meg nagyvászon: életemben először megnéztem a Ponyvaregényt moziban, erről az élményről, meg Tarantinóról és az idén 28 éves csodálatos mesterművéről pedig lényegében egy egész adást képes lettem volna rettentő lelkesen végigdumálni. Ha nem is az egész adást, de jó pár percet szenteltünk ennek is, annak a srácnak pedig innen is üdvözletem, aki mögöttem ült és tuti, hogy életében először látta.

 

Aztán, hogy mi minden van még az évadindító adásban, azt mindenki fedezze fel maga! Jó lesz!

 

Hallgassa, aki úgy érzi!