Már bármikor, bárhonnan panaszkodhatunk a szegedi városházának, a sorminta szerint bajnok lesz a MOL-Pick Szeged, újjáéledni látszik a bulinegyed a megújult Stefánián: itt a Szeged Podcast 43. adása!

Gedzo és Kovács M. Norbert ezen a héten is fontos, érdekes, közérdekű témákról beszélgetnek vendégeikkel heti közéleti podcast-sorozatunkban. Hallgassa!

2021. május 28. 20:24

Már bármikor, bárhonnan panaszkodhatunk a szegedi városházának, a sorminta szerint bajnok lesz a MOL-Pick Szeged, újjáéledni látszik a bulinegyed a megújult Stefánián: itt a Szeged Podcast 43. adása!

Alig néhány napja írtuk meg, hogy mobilapplikációkat fejlesztetett Szeged, vadonatúj menetrendi alkalmazás és egy minden eddiginél közvetlenebb hibabejelentő készült el, meg is adtuk, hol lehet elérni mindössze néhány kattintással a Greenformers Help és a Greenformers Go nevű appokat Androidra vagy iOS-re. Most pedig ezek kapcsán Nagy Sándor alpolgármesterrel beszélgettünk a fejlesztésekről, hogy mégis mire jók ezek valójában, hogyan működnek, mennyibe kerültek a városnak, és milyen hasonló tervek vannak a jövőre.

Aztán felhívtuk H. Nagy Mátét, a MOL-Pick Szeged kommunikációs igazgatóját, akit a jövő heti, kétmeccses bajnoki döntő kapcsán kérdeztünk, amit a Szeged természetesen a Veszprémmel játszik. Megtudtuk tőle a többi között, hogy szinte minden játékosuk bevethető, így már mindenki ezerrel a döntőre készül, és a sorminta alapján most nekik kellene nyerniük. De hogy mi ez a sorminta egészen pontosan, milyen terveik vannak a közeljövőre a bajnoki címen túl, hogyan állnak a jövő évi BL-szerepléshez, mikor költöznek be az új kézilabdacsarnokba, és mi lesz a sorsa azoknak a bajnoki pólóknak, amik egy olyan évben készülnek (mert készülnek), amikor végül mégsem nyerik meg a bajnokságot, az kiderül az adás második beszélgetéséből.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 043 · 2021.05.28.

 

Az adás utolsó harmadában pedig a Stefániáról beszélgettünk, egész pontosan a Stefánián és a környékén található régi, és főleg az új vendéglátóhelyekről, amiktől mi azt reméljük, hogy a Tisza-part menti felújított park ismét a szegedi nyári hétvégék és a város éjszakai életének középpontjává, újra bulinegyeddé válik. Ezért aztán felhívtuk Bodó Attilát is, a szegedi Vár Söröző és a nemrég újonnan megnyílt Bárka tulajdonosát, hogy megtudjuk, miről is szól ez a Belvárosi híd alatti új szórakozóhely, majd a Móra Ferenc Múzeum mellől a Várkertbe költöző Lejtő üzletvezetőjével, Domonkos Martinnal is beszélgettünk, hogy mégis miben lesz más ez a hely a korábban megszokottnál, és mire számíthat az, aki idén nyáron lesétál a Várkertbe.

Mindezek után, az adás végén azt próbáltuk megfejteni, hogy harmincas-negyvenes férfiak (tehát mi) miért nem vágyunk már olyan intenzíven zenés-táncos szórakozóhelyekre, pláne a járvány után (meg közben, és két hullám között) mint régen. Sőt, az is kiderül, hogy melyikünk élte második tinédzserkorát az elmúlt években a szegedi éjszakában.

És naná, hogy ez még nem minden! A többi között a BL-döntő is szóba kerül, és azt is megmondjuk, hogy melyik csapatnak kell szurkolni szombat este a két döntős közül.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind