Legyen az idei legjobb jövőre a legrosszabb, akkor nagy baj nem lehet! – Itt a Szeged Podcast idei utolsó, szilveszteri adása!

Gedzo és Kovács M. Norbert megbeszélik a szilvesztert egymással, és a szegedi éjszaka egyik emblematikus alakjával, majd összegzik az elmúlt évet, és azt is elmondják, mit várnak 2022-től.
Kovács M. Norbert

2021. december 31. 17:32

Legyen az idei legjobb jövőre a legrosszabb, akkor nagy baj nem lehet! – Itt a Szeged Podcast idei utolsó, szilveszteri adása!

Szegedi közéleti podcastsorozatunk idei utolsó adása pont szilveszter napjára esett, így mi mást is csinálhattunk volna az évösszegzésen és a jövőbetekintésen túl, mint hogy felhívtuk a szegedi szórakozóhelyek dj-pultjainak legnagyobb alakját, Big Billt, vagyis Oláh Józsit, akit a karácsonyi adásban sehogy sem sikerült elérnünk. Billel, aki másfél évtizede a szegedi éjszaka meghatározó alakja, először a karácsonyi menüt beszéltük át, különös tekintettel a töltött káposzta elkészítésének különböző módjaira, elsősorban a Szeged–Csongrád–Szabolcs-Szatmár-Bereg megye–tengelyen, majd arról beszélgettünk, hogy milyen a szilveszter annak, aki azt minden évben munkával, mások szórakoztatásával tölti, és hogy vajon jobban szeretnek-e bulizni ilyenkor az emberek, mint egy átlag szombaton. Aztán persze szóba kerül Csongrád és a Körös-torok is, hiszen Bill amellett, hogy imádja Szeged (és azt is elmondja, miért), egy igazi lokálpatrióta, akinek a világ legszebb helye a Csongrádi Körös-part. A beszélgetésből a többi között az is kiderült, hogyan ragadt Billre „a csongrádi Carl Cox” becenév.

 

 

Az adásban ezen kívül 2021 emlékezetességeiről, a 2022-es évvel szemben támasztott elvárásokról, a koronavírus-világjárványról, és szilveszteri babonákról is beszélgetünk, de az is kiderül, hogy mik azok a zenék, amiket hallva mindig a szilveszter este jut az eszünkbe.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!

Boldog új évet mindenkinek!

Címlapon

mutasd mind