Látványos fényjáték mellé klasszikusokat, filmzenéket és diszkószámokat is játszhat majd az új szökőkút a Móra-parkban, ami sokkal okosabb lesz, mint az előző: itt a Szeged Podcast tizenhatodik adása!

Megújult a Stefánia, ennek egyik leglátványosabb eleme az új szökőkút a múzeum előtt. Pár nap, és már működni is fog, úgyhogy ezúttal ennek szenteltük heti városi podcast-sorozatunk legfrissebb részét.

2020. november 27. 20:23

Látványos fényjáték mellé klasszikusokat, filmzenéket és diszkószámokat is játszhat majd az új szökőkút a Móra-parkban, ami sokkal okosabb lesz, mint az előző: itt a Szeged Podcast tizenhatodik adása!

Az időjárástól függően a jövő hét közepétől működik majd a szegedi belváros új látványossága, a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkút, ami pár éve városi szavazáson dőlt el, hogy milyen legyen, és ami sokkal többet tud majd, mint az előző, de nem is csoda, hiszen nagyjából hatvan évvel modernebb technológiáról van már szó.

De milyen volt az előző? Mennyi munka volt vele, hogy működjön? Mennyi vizet és áramot fogyasztott és mennyit pocsékolt? Mi okozott gondot vele az utolsó években? A többi között erről beszélgettünk a szökőkutat üzemeltető cég, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatójával, Makrai Lászlóval.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 016 · 2020.11.20.

 

Az adás második felében pedig Tapasztó Sándorral, a Szeged Pólus Fejlesztési Nkft. projektigazgatójával már az új szökőkútról beszélgettünk, ami több funkciós lesz, például ha kell, úgy is tud csinálni, mintha ott sem lenne, és a múzeum előtti tér nézőtérként, rendezvényhelyszínként is funkcionálhat majd. Kezdésnek hat zenét tud majd lejátszani és arra látványos vízkoreográfiát előadni, egyelőre öt klasszikus mű és egy népszerű filmzene szerepel a repertoárban, de ha igény lesz rá, további dalok, zenék is megtaníthatók neki. Érdekesség: a gyorsabb, ritmusosabb zenékre lesz igazán jó, sajnos például a Színezd újra című SZIN-himnusz állítólag túl lassú, vagy legalábbis nem lég ritmusos, változatos, dallamos ahhoz, hogy igazán látványos legyen rá egy vízkoreográfia. (Ami amúgy érdekes, mert alapvetően ez egyáltalán nem egy lassú dal.)

Ilyen és hasonló érdekességek derülnek ki az adásból, amiben Gedzo mellett újra Kovács M. Norbert kérdezi a vendégeket.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn