Lakner és Ceglédi mostantól minden szombaton a Szeged TV-n, hiánypótló kézművesvásár a Szent István téren, az áradó Tisza fent a rakparton: itt a Szeged Podcast huszonnyolcadik adása!

Ezúttal három olyan témáról beszélgettünk, aminek mind köze van az előttünk álló hétvégéhez, de mind túl is mutat azon.

2021. február 13. 09:48

Lakner és Ceglédi mostantól minden szombaton a Szeged TV-n, hiánypótló kézművesvásár a Szent István téren, az áradó Tisza fent a rakparton: itt a Szeged Podcast huszonnyolcadik adása!

Vadonatúj műsor indul szombat este a Szeged TV-n Jó zsaru, rossz zsaru címmel: Lakner Zoltán és Ceglédi Zoltán ismert politikai elemzők, médiaszemélyiségek fogják mostantól Balogh Judittal megvitatni, kommentálni, kifigurázni a hét legfontosabb, legérdekesebb híreit. Hogy miért kell egy ilyen műsor egy városi tévébe, miben lesz ez más, mint a két Zoltán egyéb tévés szereplései, hogyan zajlanak a felvételek egy szegedi belvárosi kávézóban, kik a célközönség, ki lesz a jó és ki a rossz zsaru, a többi között ezekről beszélgettünk Balogh Judit műsorvezetővel, a Szeged Televízió hírigazgatójával, aki azt is elmondta, ki az az ismert szegedi ember, akinek Ceglédi Zoltán váratlanul üzent az első adásban.

Árad a Tisza, szombat este le kell zárni a szegedi rakpartot, de hogy mikor lesz a tetőzés, mekkora áradásra számítanak a szakemberek, és hogy mennyire kell idegeskedniük a helyzet miatt azoknak, akiknek Szegeden és környékén van üdülőjük az ártérben, arról Kozák Péterrel, az Ativizig igazgatójával beszélgettünk, akiről mellékesen az is kiderült, hogy nem az a fajta igazgató, aki az irodájában szeret ücsörögni, miközben a kollégái a töltéseken dolgoznak.

Hónapok óta általános rendezvénytilalom van az országban a járvány miatt, így a szokásos télbúcsúztatás is elmarad a Szent István téren, a Szegedi Városkép és Piac Kft-nél viszont kitalálták, hogy ha már vásárokat lehet tartani, akkor legyen kézművesvásár ugyanott, először most hétvégén, február 13-14-én, reggeltől estig. Az ötlet annyira hiánypótló a jelenlegi helyzetben, hogy még Nyíregyházáról is jelentkeztek árusok, és ha dupla akkora lenne a tér, mint amekkora, azt is simán meg tudták volna tölteni. A szabályok persze szigorúak, koncertek, fellépések, sőt, hangos zene sem lehet a téren, mégis, már önmagában az eseményszámba megy, hogy lesz egy szabadtéri vásár Szeged belvárosában. Erről, valamint a koronavírus-járvány hatásairól, a Szegedi Városkép és Piac Kft. elmúlt évéről és a járvány miatt sorra elmaradó városi rendezvényekről beszélgettünk a cég vezetőjével, Rácz Attilával.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 028 · 2021.02.12.

 

Az adás legvégén pedig arról volt szó, mi kell ahhoz, hogy tavaszra véget érjen ez az őrület, amiben már lassan egy éve élünk, lehessen Szegedi Borfesztivál, és végre visszatérhessen a normális életünk. A spanyolviaszt persze nem találtuk fel, mégis, szerintünk nagyon fontos, hogy minél többen megértsék: csak egyetlen járható út van előttünk.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind