Koronavírus-járvány: készüljünk, lesz harmadik hullám is! Itt a Szeged Podcast tizenötödik adása!

És lehetne is rá készülni, de valahogy mégsem történik semmi itthon. Kovács M. Norbert kolléga második tesztje is pozitív, szenvedéstörténete egészen elképesztő.

2020. november 13. 21:07

Koronavírus-járvány: készüljünk, lesz harmadik hullám is! Itt a Szeged Podcast tizenötödik adása!

Vele kezdtünk, már Norbival, akinek már kiderült, a második tesztje is pozitív. Spojler kettő: szerencsére jól van, jókedvűen beszélgettünk, de a Gedzo örök padtársa eposzi jelző helyett lassan a Szeged Podcast örökös belső sztárvendége lesz – az azért nem annyira jó titulus, hiszen azt jelenti, nem tud műsor vezetni, otthon van, és a többi. Ő szabadulna már a négy fal közül, beszél erről is, meg sok más érdekességről, ami vele történt „vírusilag”: két hete, amikor felhívtuk, hogy hogyan viseli a járványt, akkor még az első tesztjének az eredményére várt.

 

Majd Norbi után jött Hegyi Péter kutatóorvos, akivel szintén a járványról, a terjedés lelassításának lehetőségeiről, a tesztelésekről, a maszkviselés és a bezárkózás fontosságáról beszélgettünk. És azt is megbeszéltük, lesz-e harmadik hullám.

 

Igen, lesz harmadik hullám, és fel is lehetne rá készülni, mégsem történik semmi – legalábbis eddig nem nagyon van előrelépés...

Felvetődött, mondhatta volna-e a miniszterelnök, hogy akkor az egész ország lesz szíves maszkot viselni.

És volt persze három mondatnyi foci is a tegnap dicsőséges Eb-re jutás kapcsán. Szerintem tizenöt évre megvan a válogatott taktikája: ahogy az az Izland elleni meccs összefoglalójának képaláírásában is szerepel.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 015 · 2020.11.13.

 

Garai Szakács László