Környezetvédelmi diszkó – Szeged Podcast hetvennyolcadszor!

Két, a héten történt szegedi bejelentést ismételtünk át, bővítettünk ki.
Garai Szakács László

2022. február 04. 20:00

Környezetvédelmi diszkó – Szeged
Podcast hetvennyolcadszor!

Újabb fellépőket jelentettek be a héten a pünkösdi hétvégén megrendező Deja Vu Fesztivállal kapcsolatosan. És mivel Gedzo ott van a környéken, a műsorban ezeket a zenészeket vettük át. Kiderült, sokkal több diszkó, dance-előadót „ismerek”, mint azt gondoltam. Oké, ez az ismeret valójában azt jelenti, hogy hallottam már olyan rádióban, amit nem én tekertem oda. Ha rajtam múlna, akkor Szent Efrém Férfikar szólna a rádióból, ami így értelemszerűen Bartók lenne. De az akkor egy másik Deja Vu Fesztivál lenne...

 

 

Ennek kapcsán téma volt még

  • a Beatrice,
  • a fehér magas szárú Puma cipő,
  • meg a Hobo Blues Band A három testőr D'Artagnan ellen című számához készített videóklip is.

 

Ha ezeket a részeket mindet „megtalálta” a műsorban, akkor tényleg rajongó. De ha csak szimplán túlélte eddig az adást, akkor is érdemes továbbhallgatni a Szeged Podcastet, a műsor második fele már zöld volt. 

 

A héten ugyanis üzembe állt a Sándorfalvi úton a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. telephelyén az a válogatógép, ami a kommunális hulladék újrahasznosításában segít. Mihálik Edvin Szeged Zöld tanácsnoka elképesztő számokat mondott ennek a beruházásnak a kapcsán szemetünkről.

 

 

De beszélt arról is, hogy Szegeden a kertvárosokban új kukát kapnak az ottlakók, ami ugyan barna lesz, de valójában zöld: a zöldhulladékot lehet majd ennek segítségével szelektíven gyűjteni.

 

Szó volt még a Kárász utcai napvitorlákról, a Szegedi Vízmű újonnan építendő napelemparkjáról is.

 

Ha ez az adás nem eklektikus, akkor nem tudom, melyik lehetne az!

 

Hallgassa, aki úgy érzi!