Kinek a dolga a fűnyírás? Valamint: sörcsapda csigáknak, kék fadongó, kacsafarkú szender, bürökfúró dudvabarkó – Szeged Podcast 145.

Nem, nem ittuk le magunkat a 27. Szegedi Borfesztiválon. Teljesen józanul beszélgettünk ezekről az állatokról és arról a kötelességünkről, amiről valójában nagyon kevesen tudnak. Majd felhívtuk Gedzót Auschwitzban.
Kinek a dolga a fűnyírás? Valamint:
sörcsapda csigáknak, kék fadongó, kacsafarkú szender, bürökfúró
dudvabarkó – Szeged Podcast 145.

Az esős májusnak is köszönhetően szépen zöldell Szeged, néhol szebben is a kelleténél: magyarul vannak olyan helyek a városban, ahol egy kicsit dúsabb, nagyobb a fű. Miért csinálja a környezetgazdálkodás?

 

Na, hát erről szól ez a podcast: a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ugyanis mindenhol dolgozik, ahol dolgoznia kell, de vannak olyan zöldterületek a városban, amiket nekünk, lakóknak kell karbantartani. Ezekről beszélgettünk Makrai Lászlóval, majd miután megbeszéltük a fűnyírást a méhlegelők fontosságával folytattuk.

 

Farkas Judit kolléga, aki szó szerint az utolsó pillanatban társult hozzám műsorvezetőnek, egy csomó izgalmas kérdést tett fel, meg még izgalmasabb állatokat sorolt, amik a kertjében élnek tartósabban és átmenetileg is. Jucus beszélt saját fejlesztési sportjáról is, amit a különböző csigákkal együtt végez.

 

Ezután hívtuk fel a Krakkóban és környékén kiránduló Gedzót, aki auschwitzi tapasztalásairól is beszélt. Fotói itt.

 

 

Végül mindenféle közszolgálati jellegű dologgal foglalkoztunk. 

 

NBA most csak írásban: a Denver hozta a két hazait. A meccsek alapján most azt mondom, a harmadik meccs is az övék lesz. A Boston meg szerintem észhez tér és minimum 2–2-vel megy vissza Miami –stílben maradva – a kertbe (a Boston Celtics tornatermének TD Garden a neve).

 

Szeged Podcast 145. – hallgassák!