Kétszer húsz remek film, amikkel könnyebben túlélhető a karácsony és az év vége összes nyűgje + az új Pókember-film és az Isten keze

Itt a Mozizgatunk karácsonyi különkiadása, egyáltalán nemcsak karácsonyi filmekkel.
Kovács M. Norbert

2021. december 22. 21:53

Kétszer húsz remek film, amikkel könnyebben túlélhető a karácsony és az év vége összes nyűgje + az új Pókember-film és az Isten keze

Bár a múlt héten véget ért a Mozizgatunk negyedik évada, a két évad között sem pihenünk, különkiadásokat készítünk mindenki örömére. Ebben a mostani, karácsonyi adásban először elmondjuk, milyen lett az új Pókember-film, ami ezekben a napokban tarolja le a világ mozijait és válik a pandémia kitörése óta eltelt idő legnagyobb mozisikerévé. De hogy mitől igazán különleges Peter Parker legújabb kalandja, az csak a play-gomb megnyomása után derül ki.

 

Aztán az Isten keze című olasz filmről is beszélgetünk, amiről éppen a napokban derült ki, hogy rákerült arra a tizenötös listára, amikből kiválasztják majd a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díj öt jelöltjét. És hogy van-e egy Isten keze című, Nápolyban játszódó, olasz filmnek köze Maradonához? Ez is csak az adásból derül ki.

 

Aztán a heti mozipremierek után az adás második, hosszabb részében azt a kétszer tízes listát vesszük végig, amikre azokat a filmeket szedtük össze, amiket idén ajánlunk az ünnepekre. Nem karácsonyi filmek ezek, csak olyan remek filmek, amiket szerintünk egy ilyen időszakban, amikor egy kicsit talán mindenkinek több ideje van, érdemes lehet megnézni, vagy újranézni. Van ezek között vígjáték, dráma, krimi, klasszikus magyar rajzfilm, meg még jó sok minden, amikkel ráadásul szerintünk át lehet vészelni ennek az időszaknak a nem annyira élvezetes részeit is.

 

 

Gedzo listája:

 

A fantasztikus Róka úr (2009)

Plasztik szerelem (2007)

Ha eljön Joe Black (1998)

Három óriásplakát Ebbing határában (2017)

Álomcsapat (1989)

A nyomozó (2008)

Mindent anyámról (1999)

Belleville randevú (2003)

Mint a kámfor (1998)

Horgász a pácban (1958)

 

Kovács M. Norbert listája:

 

Tesó (2003)

Good bye, Lenin! (2003)

Az utolsó éjjel (2002)

Szaffi (1985)

Süti, nem süti (2000)

Miss Daisy sofőrje (1989)
Az óceánjáró zongorista legendája (1998)

Jackie Brown (1997)

Brian élete (1979)
Egy nő láthatatlan élete (2019)

 

Hallgassa, aki úgy érzi!