Karácsonyi Mozizgatunk: Ezekkel a filmekkel biztosan jobban telnek majd az ünnepek és az év utolsó napjai

Gedzo és Kovács M. Norbert egy halom néznivalót ajánl filmes podcast-sorozatunk különkiadásában.

2020. december 24. 06:20

Karácsonyi Mozizgatunk: Ezekkel a filmekkel biztosan jobban telnek majd az ünnepek és az év utolsó napjai

Filmes, mozis heti okoskodásunk ünnepi extra adásában elmondjuk, szerintük mik azok a filmek, amikkel biztosan nem lövünk mellé a következő napokban. Bár karácsonyi adásról van szó, eszünk ágában sem volt csak olyan filmeket válogatni, amiben tél van, hó, Mikulás, száncsengő, és hasonlók. Szóba kerülnek persze ilyenek is, de a célunk inkább az volt, hogy olyan filmeket ajánljuk, amik felemelő, elgondolkodtató emberi történeteket mutatnak be, ugyanakkor a szó klasszikus értelmében szórakoztatók, viccesek, együtt nézheti őket a család, klasszikusok, amiket jó lehet újra megnézni, vagy olyan, keveset emlegetett alkotások, amikre érdemes időt szánni most, amikor időből talán egy kicsit több van.

Mozizgatunk · Karácsonyi extra · 2020.12.23.

 

Az adásra egy-egy külön listával készültünk, de ezek mellett, szokásunkhoz híven, egy halom további film is eszünkbe jutott, amiket itt mind nem sorolunk fel, csak az alap listákat tesszük ide, és még néhány filmet említünk meg, ezekről és a többiről bővebben az adásban dumálunk.

Gedzo listája:

Kovács M. Norbert listája:

És még néhány, ami szóba kerül az adásban: Brian élete (1979), Házibuli (1980), Szaffi (1985), Oszkár (1991), A híres Ron Burgundy legendája (2004), Ray (2004), Hétköznapi vámpírok (2014), Kaliforniai álom (2016).

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind