Jakab Gusztáv: Szegedi vagyok, szeretem a városomat, ahol tudok, próbálok segíteni, és amíg élek, ezt folyamatosan csinálni fogom! – Itt a Szeged Podcast ötvenhetedik adása!

Heti közéleti podcast-sorozatunk legújabb részében a jótékonyság mellett a hőlégballonozás a másik központi téma.

2021. szeptember 10. 23:30

Jakab Gusztáv: Szegedi vagyok, szeretem a városomat, ahol tudok, próbálok segíteni, és amíg élek, ezt folyamatosan csinálni fogom! – Itt a Szeged Podcast ötvenhetedik adása!

Zajlik a Szegedi Repülőnapok néven emlegetett Szeged International Airshow, aminek a programjait itt lehet megnézni (https://airshowinfo.hu/repulonapok/szeged-international-airshow-2021/), és aminek kapcsán úgy gondoltuk, hogy a legtöbbek által leginkább kedvelt, de a legkevésbé ismert repülési mód ennek a rendezvénynek a programjaiból a hőlégballonozás, ezért felhívtunk Betz Rita hőlégballon-pilótát, aki elmesélte nekünk a legfontosabbakat, amiket a hőlégballonozásról tudni kell. Sőt, még azt is, hogy miként lehet hőlégballon-pilóta valaki, aki tériszonyos.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 057 · 2021.09.10.

 

Aztán az adás második felében felhívtuk Jakab Gusztávot, a szegedi Garden-birodalom tulajdonosát, ismert autókereskedőt, üzletembert, aki csapatával a múlt hétvégén egy olyan jótékonysági sportrendezvényt szervezett a Szegedi Partfürdőn, amivel 3,5 millió forintot gyűjtöttek a szegedi gyermekklinikának. Mint azt Dr. Kovács Tamástól, a gyermekklinika sebészeti osztályvezetőjétől adáson kívül megtudtuk, a befolyt összegből egy olyan eszközszettet vásárolnak majd, ami a balesetet és sportsérüléseket szenvedett gyerekek műtéteihez fognak tudni használni. Elmondta, tavaly már beszereztek egy új laporoszkópos berendezést, ennek lesz a kiegészítője az új eszközszett, amit néhány hónapon belül szeretnének megvásárolni, és amit reményei szerint az év vége felé már a műtőben fognak tudni használni. Dr. Kovács Tamás elmondta azt is, hogy korábban ultrahangkészüléket, ambuláns műtőasztalt, és különböző műtéti eszközket tudtak már beszerezni Jakab Gusztávék, és a számtalan adakozó szegedi segítségével.

Ennek kapcsán beszélgettünk Jakab Gusztávval, akit, mint ismert szegedi vendéglátóhely-tulajdonost, a világjárvány hatásairól és a járvánnyal összefüggésben a közeljövő terveiről is kérdeztünk.

Az adás végén még Ferenc pápa, Szikora Robi és Tóth Gabi is szóba kerültek, valamint több érdekes és fontos szegedi programot is ajánlunk a következő időszakra!

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind