Így nyitnak ki a szegedi teraszok: fél év szenvedés után kapják vissza az igazi életüket a vendéglátósok – Itt a Szeged Podcast harmincnyolcadik adása!

Heti podcast-sorozatunkban a város népszerű vendéglátóhelyeinek vezetőivel beszélgettünk.

2021. április 24. 07:12

Így nyitnak ki a szegedi teraszok: fél év szenvedés után kapják vissza az igazi életüket a vendéglátósok – Itt a Szeged Podcast harmincnyolcadik adása!

Megvan a 3,5 millió beoltott, szombaton nyithatnak a teraszok, ezt jelentette be pénteken reggel Orbán Viktor. Szegeden is vannak olyan vendéglátósok, akik már több mint egy hete készülnek erre, pénteken délután pedig szinte lehetetlen volt olyan terasszal rendelkező kocsmát, bárt, éttermet, cukrászdát találni, ahol ne mindenki azon dolgozott volna, hogy szombaton a helyzethez képest a lehető legjobb formájában fogadhassa újra a vendégeket.

Közel fél éve nem volt lehetőségünk leülni egy vendéglátóhelyen elfogyasztani bármit, mondjuk egy jó csapolt sört, így az biztosra vehető, hogy ez a hétvége arról fog szólni, hogy sokan fognak sokat fogyasztani nagyon sok helyen, mert aki akár csak három asztalt ki tud tenni, az valószínűleg ki fogja nyitni a boltot. Ha nem ment még csődbe tavaly ősz óta.

Így aztán adta magát, hogy a Szeged Podcast friss adásában ismert szegedi vendéglátósok mondják el, hogyan készültek a szombati Nagy Nyitásra, hogyan tudtak túlélni az elmúlt fél évben, működött-e a csapoltsör-házhozszállítás, beváltak-e a felszolgálók futárként, mit várnak az első napoktól, fel tudták-e tölteni a készleteiket, fel vannak-e készülve arra, hogy szombat este fél tízre kitegyék a részeg embereket az utcára, és lesz-e elég emberük arra, hogy egy hét múlva már a védettségi igazolványokat is ellenőrizzék belépéskor. Vagy hogy mennyire nehéz elég lime-ot szerezni egy ilyen helyzetben.

Nagy Gergővel, a Napfény Műterem és a Maláta egyik tulajdonosával, Horváth Norberttel, a Garden Bistro & Beach üzletvezetőjével, valamint Nagymihály Gáborral, a Nyugi üzemeltetőjével beszélgettünk.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 038 · 2021.04.23.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn