Így karácsonyoznak ismert szegediek világjárvány idején: halászlé felespohárból, Skype, Tour de France, töltöttkáposzta- és bejgli-túladagolás – Itt a Szeged Podcast ünnepi adása!

Heti podcast-sorozatunkban soha annyi vendég nem volt még, mint most, de hát mégiscsak egy karácsonyi adásról van szó!

2020. december 26. 07:30

Így karácsonyoznak ismert szegediek világjárvány idején: halászlé felespohárból, Skype, Tour de France, töltöttkáposzta- és bejgli-túladagolás – Itt a Szeged Podcast ünnepi adása!

Podcast-sorozatunk két héttel ezelőtt karácsonyi dalokról szólt, a múlt héten rászorulókon segítő civilekkel beszélgettünk, most pedig, karácsony első napján felhívtunk egy sor ismert szegedi embert, hogy megkérdezzük őket, hogyan töltik ezt az egészen furcsa, bizarr, világjárványtól sújtott karácsonyt.

Azt örömmel tapasztaltuk, hogy bár hosszú idő óta a legszomorúbb, legrosszabb év végén vagyunk, a többség a helyzethez képest jókedvűen ünnepel, és ha személyesen nem is, valahogyan azért mindenki fel tudja venni a kapcsolatot a szeretteivel. Az szinte biztos, hogy az internetes videohívások száma minden létező rekordot meg fog dönteni ezekben a napokban, abban viszont az idei ünnep sem más, mint a korábbiak, hogy jellemzően az ilyenkor hagyományos ételek sorakoznak az asztalokon, az indokoltnál háromszor nagyobb mennyiségben.

Beszélgettünk színésszel, zenésszel, sportolókkal, díszpolgárral, alpolgármesterrel, fesztiválszervezővel és mozivezetővel, sőt, arra is kíváncsiak voltunk, hogyan telik a karácsony egy olyan embernél, aki sokkal többet tud az életünket megkeserítő koronavírusról, mint a legtöbben.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 021 · 2020.12.25.

 

A Szeged Podcast ünnepi adásában sorrendben

  • Gömöri Krisztiánnal, a Szegedi Nemzeti Színház színészével,
  • Nagy Sándor alpolgármesterrel,
  • Prof. Dr. Katona Márta gyermekkardiológussal, a szegedi újszülött intenzív osztály egykori vezetőjével, a város idei díszpolgárával,
  • Szabó Évával, a Belvárosi Mozi vezetőjével,
  • Kolonics Erikával, az IH vezetőjével és a SZIN főszervezőjével,
  • Hegyesi Andrással, a Gypo Circus gitáros-énekesével,
  • Bálint Ferenccel, a Hunguest Hotel Forrás séfjével,
  • Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökővel,
  • Nagy Péter olimpiai tizedik helyezett, sokszoros magyar bajnok súlyemelővel, valamint
  • Prof. Dr. Duda Ernő virológussal

beszélgettünk. Nem is meglepő, hogy ez lett az eddigi leghosszabb adásunk.

A Szeged Podcast adásai a SoundCloudon való megjelenést követően nem sokkal már a Spotifyon és a YouTube-on is megtalálhatók.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn